Пульмівських школярів застерегли від негативного впливу Інтернету та навчили протидіяти насильству

22 Грудня 2017, 12:00
1558

У Шацькому відділенні поліції для пульмівських школярів провели тренінг.

Про це повідомляє Шацьке відділення поліції на своїй сторінці у Facebook.

З метою профілактики насильства серед дітей, запобігання вчиненню неповнолітніми навмисних самоушкоджень, вчиненню інших діянь, що призводять до дитячих суїцидів, забезпечення безпеки дітей, формування в дітей правомірної поведінки, підвищення рівня довіри підростаючого покоління до органів Національної поліції 21 грудня в Шацькому відділенні поліції для учнів 7 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Пульмо інспектор з ювенальної превенції Шацького відділення поліції Людмила Гринь провела правовий тренінг на тему «Булінг - поняття, види. Правова відповідальність за насильство серед дітей. Способи протидії».

Поліціянтка розповіла дітям про різновиди насильства в дитячому середовищі, зокрема про психологічне, фізичне, економічне, сексуальне насильство, кібербулінг (насильство в соціальних мережах).

Інспекторка наголосила дітям на важливості дотримання правил безпечного користування всесвітньою мережею Інтернет, попередила про потенційну небезпеку соціальних мереж. Окрема увага бесіди була приділена інформації про адміністративну, кримінальну та цивільно-правову відповідальність неповнолітніх та батьків, законних представників, надала практичні поради, як захистити свої права, інтереси від впливу жорстокого поводження оточуючих.
На прохання дітей та педагогів інспекторка продемонструвала навчальну зброю та спеціальні засоби, що використовують поліцейські у своїй повсякденній діяльності.
Правоохоронці надіються, що поради допоможуть дітям протистояти насильству, займати правову лінію поведінки та уникати можливого негативного впливу в підлітковому середовищі.


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024