У Шацьку трапилася пожежа

15 Березня 2022, 16:20
На Волині трапилося 11 пожеж сухої трави 606
На Волині трапилося 11 пожеж сухої трави

За 14 березня у Волинській області трапилося 11 пожеж сухотрав'я, які ліквідували працівники ДСНС.

Про це йдеться на сторінці рятувальників у фейсбуці.

Упродовж 14 березня на відкритих територіях вогнем було охоплено майже 12 гектарів. У десяти випадках до пожеж призвело необережне поводження з вогнем невстановлених осіб, ще одна пожежа трапилася через дитячі пустощі.

Горіло біля селища Шацьк, у Ковелі, в Люблинецькій, Турійській та Вишнівській громадах Ковельського району, у Нововолинську й Торчині, на Горохівщині та в Маневицькій селищній громаді. У другій половині дня біля шахти № 3 в Нововолинську зайнялася суха трава на площі півтора гектара. Горіння, спричинене дитячими пустощами з вогнем, ліквідували вогнеборці 5 ДПРЧ.

Увечері горіла суха трава, чагарники й очерет на площі 5 гектарів поблизу села Нові Підцаревичі Маневицької селищної громади. Горіння ліквідували рятувальники 13 ДПРЧ разом з працівниками місцевої пожежної команди села Цміни.

Рятувальники апелюють до свідомості громадян: не будьте злочинцем, який спопеляє рідну землю, зосередьте свої зусилля на її захисті й обороні. Пам’ятайте: за спалювання сухої трави у мирний час були передбачені чималі штрафи, нині ж такі злочинні дії трактуються як диверсія.

«Закликаємо громадян, які виявлятимуть горіння, особливо таке, що не набуло значного розміру, спробувати загасити його самотужки. Якщо ж ви виявили палія, повідомляйте до поліції або територіальної самооборони. Захищайте, а не знищуйте рідний край!» – йдеться у повідомленні.

 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024