Проблемні ФАПи та новий котел у будинку культури - очільник району побував з виїзним прийомом у Пульмівській сільській раді

18 Грудня 2017, 13:15
1543

Під час чергового виїзного прийому, що відбувся 12 грудня на території Пульмівської сільської ради, голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець мав змогу поспілкуватись із сільськими жителями, вислухати їх звернення і пропозиції та допомогти у вирішенні проблем місцевої громади.

Керівник району спільно з сільським головою Русланом Кушніром оглянули об'єкти соціальної сфери, освітньо-культурні та медичні заклади, - інформує відділ організаційного забезпечення внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької РДА.

У селі Залісся громадяни скаржилися на невисокі пенсії та низькі доплати до них, відсутність вуличного освітлення села та забезпечення електрифікацією нового житлового масиву, а зокрема вулиці Молодіжної. Чимало було звернень з особистих питань.
Жителі села Вільшанка занепокоєні тим, що переробні підприємства з 1 січня 2018 року більше не зможуть купувати молоко ІІ сорту, яке збирали у домогосподарствах, а це – їх основний заробіток. Також вони порушили питання про відсутність маршрутного перевезення.
Фельдшер місцевого ФАПу Оксана Цірута звернулася до голови райдержадміністрації з проханням виділити кошти на ремонт приміщення, в якому знаходиться ФАП.
У селі Пульмо Василь Володимирович оглянув котельню будинку культури, де того ж дня почав функціонувати котел. Сільський голова провів реконструкцію системи опалення, яка обігріватиме кабінети сільської ради та бібліотеки.
Під час спілкування з директором, вчителями та дітьми навчального закладу голова райдержадміністрації поцікавився питанням підготовки та відзначення новорічних свят.
Працівники місцевого ФАПу озвучили проблему електропостачання, повну відсутність ремонту, оснащення та обладнання кабінетів першої невідкладної допомоги.
В цілому, очільник району надав рекомендації та поради по вирішенню питань, які порушувались місцевими жителями. Окрім того, він пропонував не втрачати часу та об'єднуватись в одну велику громаду. 

-Об'єднана територіальна громада – це створення єдиної громади, нової перспективи для нашої держави загалом. Цей крок дасть можливість посилити місцеве самоврядування і провести великі системні зміни. При цьому відчутно покращиться якість життя у кожному населенному пункті, - додав на завершення голова райдержадміністрації.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024