Перевірили, в якому стані знаходяться ФАПи Грабівської сільради та чого потребують

18 Грудня 2017, 09:15
2358

За останні роки чимало уваги в районі приділяли стану закладів медицини в селах району.

Керівництво району на одному з виїзних прийомів відвідали ФАПи Грабівської сільради.

Стосовно забезпеченості медикаментами, то, як розповіла сільський фельдшер села Голядин Галина Ключук, востаннє їх отримувала в серпні, днями обіцяють привезти ще. «Стараюсь брати по нормі і лише найнеобхідніше. Знаю, кому в селі що потрібно, те і замовляємо,» - розповіла медик. 

1
ФАП с.Голядин
ФАП с.Голядин

 

Фактично цей ФАП залишився єдиним медзакладом на території Грабівської сільської ради, де за останні роки не проводилось жодного ремонту.

Заклад медицини уже давно потребує ремонту: перемуровування грубки, заміни електропроводки, треба пофарбувати огорожу та фасад будівлі. Олександр Ключук, в.о. Грабівського сільського голови, обіцяв подати до Шацької районної ради розрахунки, скільки коштів треба, аби зробити ремонт у приміщенні, де розміщується ФАП та бібліотека. Якщо будуть розрахунки – у бюджеті району в наступному році будуть передбачати кошти на придбання матеріалів для ремонту закладів.

Зовсім інша ситуація у ФАПі села Смоляри-Світязькі. Цього року із районного бюджету на ремонт мед закладу було виділено 25 тис.грн. Зараз там саме тривають ремонтні роботи. У приміщенні перемурували грубки, зробили косметичний ремонт у двох кабінетах - поклеїли шпалери та встелили підлогу лінолеумом. Але ще є потреба утеплити стелю та відремонтувати веранду.

1
У Смоляро-Світязькому ФАПі триває ремонт
У Смоляро-Світязькому ФАПі триває ремонт

 

ФАП села Грабове - один зі зразкових в районі, оскільки декілька років тому був капітально відремонтований. З потреб, як озвучила сільський медик, по можливості забезпечити торфобрикетом, адже хоч і дров вистачає, використання саме цього виду палива для котла давало б більше тепла та економії.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39