Як у районі дбають про безперешкодний доступ людей з інвалідністю до соціальних об'єктів

16 Грудня 2017, 16:00
1744

Шацька райдержадміністрація розробила районну Програму забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів житлового і громадського призначення на 2018-2020 роки.

Зокрема, основні її заходи передбачають забезпечення під час проектування, будівництва нових та реконструкції існуючих житлових та громадських об’єктів безбар’єрного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями за умов дотримання державних будівельних норм. - пише Кордон.

Щодо існуючих аналогічних будівель, не пристосованих до потреб інвалідів, то їх належить обладнати пандусами, поручнями, кнопками виклику та дублювання шрифтом Брайля інформаційних табличок з назвами та номерами кабінетів, кімнат тощо, а також позначити контрасним кольором, а при можливості — тактильною смугою контрасного кольору сходи на вході та всередині будівлі;

Окреме питання — облаштування території, прилеглої до будівлі закладу або установи, для комфортного пересування маломобільних груп населення: паркувальними місцями автотранспорту маломобільних груп населення автотранспорту, улаштування тактильного покриття поверхні з покажчиками, що вказують напрямок руху при ходьбі для осіб з вадами зору. Передбачено й інші заходи.

Реалізовуватиметься Програми за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Чинності вона набуде після розгляду на сесії районної ради.

ДОВІДКОВО. У Шацькому районі проживає 1080 інвалідів усіх категорій (у тому числі 32 інваліди війни, 20 осіб з інвалідністю І, ІІ групи з вадами зору, 69 дітей з інвалідністю).

Станом на 1-ше листопада цього року в районі було облаштовано 60 об’єктів для безперешкодного доступу до будівель, споруд та місць загального користування інвалідів. Є установи, які облаштовані пандусами з порушенням відповідних державних будівельних норм.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024