Аби привести до ладу Пульмівську школу, потрібно декілька мільйонів

15 Грудня 2017, 17:25
2428

Така цифра може фігурувати на потреби капітального ремонту ЗОШ І-ІІІ ст. с.Пульмо.

 Звісно, аби уточнити суму, потрібна оцінка спеціалістів та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Екскурсію навчальним закладом для депутатів Шацької районної ради - членів комісії Шацької районної ради з питань ефективного використання коштів районного бюджету закладами комунальної власності, коли приїхали з виїзним засіданням оглянути заклади соціальної сфери Пульмівської сільради, провела вчитель Людмила Фурман.


 

Приміщення Пульмівської школи вважається одним з найбільших в районі, проте наповнена вона лише трохи більш ніж на третину. Зараз у школі міняють вікна на склопакети, (частину з них замінили ще в минулі роки), проте заміни потребують ще майже 100 вікон.

Над спортивним залом протікає дах, його також треба замінити. Ремонту потребує актова зала, відповідно до норм і стандартів – харчоблок школи, в тому числі й заміна електроплит, які служать ще з радянських часів та є енергозатрат ними.

Актова зала також потребує оновлення
Актова зала також потребує оновлення

 

Загалом же, як відзначили члени комісії, аби довести школу до пуття та вирішити усі її проблеми - потрібно декілька мільйонів, оскільки приміщення - дуже велике. Але зараз уже виділені кошти на розробку проектно-кошторисної документації, яка слугуватиме основою для подання проекту на фінансування. Хоч районний бюджет однозначно не потягне капітальний ремонт навчального закладу, проте районне керівництво шукатиме можливості залучати кошти з інших джерел. Разом з тим керівництво району та депутати порадили педагогічному колективу не бути пасивними та брати участь у написанні різноманітних проектів (наприклад, місцевих ініціатив, як це відбувалось в цьому році), за допомогою яких навчальний заклад частково зможе вирішити певні проблемні питання, наприклад, замінити освітлення у спортзалі або вікна, придбати спортивний інвентар тощо.

Віта Шепеля

Заміни потребують вікна в школі
Заміни потребують вікна в школі

Розмова з вчителями
Розмова з вчителями

На уроці інформатики
На уроці інформатики

Дах у спортзалі протікає
Дах у спортзалі протікає


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024