Спільними зусиллями в селищі хочуть вирішити проблему безпритульних собак

13 Грудня 2017, 14:00
2405

В селищі Шацьк працюють над вирішенням проблеми бродячих собак.

Нагадаємо, в центрі селища Шацьк розгулює велика зграя бездомних собак і нападає на людей.13 собак, яких не назвеш бездомними, оскільки більшість має на собі нашийники, неодноразово в центрі селища нападали на дорослих і дітей.

До Шацької районної ради звернувся шачанин з проханням прокоментувати ситуацію щодо безпритульних собак на території Шацька та можливості врегулювання цієї проблеми, - інформують у районній раді.

Проблема скупчення собак в людних місцях Шацька актуальна, тварини у так званий «шлюбний» період гуртуються у великі зграї і становлять небезпеку для людей.
Найперше відповідальність за собак лежить на їхніх власниках, згідно зі статею 9 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» особа, яка утримує домашню тварину, зобов'язана «не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб та не створювати загрози безпеці людей, а також інших тварин». 
Згідно зі статею 32 цього ж Закону, за якою нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях здійснюють органи Національної поліції та вживають відповідних заходів у разі порушення законодавства про порядок поводження й утримання домашніх тварин.

Стаття 24 вищезгаданого Закону говорить, що створення комунальної служби або підприємства з питань утримання та поводження з тваринами, для забезпечення вилову та тимчасової ізоляції собак, котів в населених пунктах відповідно до місцевих програм регулювання чисельності тварин належить до компетенції органів місцевого самоврядування, а саме сільських, селищних, міських рад. Саме вони згідно зі ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» можуть створювати в разі необхідності органи і служби для забезпечення здійснення спільно з іншими суб'єктами комунальної власності благоустрою населених пунктів та визначати повноваження цих органів.

 Про проблему безпритульних собак повідомили в поліцію, Шацьку селищну раду , Шацьку райдержадміністрацію та громадські організації, які пообіцяли посприяти у вирішенні цього питання. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром