Підманове: інспекторка поліції завітала до школярів на правовий захід

11 Грудня 2017, 11:10
3316

Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

ЗОШ І –ІІ ст. с.Підманове не стала винятком. В навчальному закладі було проведено ряд   заходів, спрямованих на те, щоб поглибити знання учнів про їх права, зазначені в державних документах, зокрема в Конституції України. Цей  тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. Так, в рамках тижня бібліотекарем Марчук В.М. було оформлено книжкову виставку видань про права людини «Людина і закон». Вчителем історії та правознавства Денисовець М.І. проведено виховний захід «Я – дитина. Я теж маю права!».  

Як бути, коли порушуються права підлітка? До кого звертатися, кому довіряти, кого запитувати? Як поводитися в тій або іншій ситуації? Саме на ці питання знайшли відповідь учасники заходу.

Цікавою для учнів школи була зустріч з інспектором  ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції Людмилою Гринь, яка ознайомила школярів із статистикою правопорушень серед неповнолітніх у районі, розповіла про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, про права та обов’язки учнів, моделювала правові ситуації та способи їх вирішення.

Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.

1

1


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром