Сертифікація вчителів - можливість протестувати себе на педагогічне вигорання, - Лариса Сацюк з Підманева

22 Лютого 2022, 14:47
Лариса Сацюк 691
Лариса Сацюк

Сацюк Лариса Адамівна – вчителька початкових класів Філії I-II ст. села Підманове ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей». Має педагогічний стаж 32 роки, є вчителем вищої кваліфікаційної категорії, їй надали звання «вчитель-методист».

Вчителька розповіла, як та навіщо проходила сертифікацію учителів, - пише Район.Шацьк

32 роки у щирому дитячому світі. Так, саме у світі, де поринаєш з головою у море запитань, прохань та пропозицій. І хочеш ти цього, чи ні, а змушений іти в ногу з часом, розповідає педагогиня.

Кілька років тому педагогиня побачила в журналі «Початкова школа» тест на педагогічне «вигорання». Проходити його не наважилась. «А що, як результат буде невтішний», – промайнула думка.

«Життя далі текло своїм звичним руслом: уроки, заходи, конкурси, успіхи й невдачі. І ось, будь ласка, інновація-сертифікація. Мрією це не назвеш, а можливістю протестувати себе на "вигорання"- так. Можливо, коли б не колеги-однодумці, я й не наважилася б на цей крок. Але завдяки співпраці з Сорокою Ларисою Миколаївною всі сумніви було відкинуто», – ділиться Лариса Адамівна.

Вчителька розповідає, що пройти сертифікацію без хвилювань не можливо, але цікавість, нове спілкування, необхідність оновити в пам'яті інформацію беруть верх. І якщо вчитель має здоров'я і бажання бути корисним для країни та цікавим для дітей, то він не лякатиметься ніяких випробувань.

«За всі успіхи на моїй педагогічній ниві хочу подякувати, перш за все, моїм учням, їхнім батькам, учительському колективу філії І-ІІ ступенів с. Підманове. Мирного неба усім та нових висот!» – каже педагогиня.

Читайте також: Педагогиня зі Світязьких Смолярів завдяки сертифікації почала публікувати власні розробки уроків

Цей матеріал створений у співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024