У Шацьку планували як буде розвиватися громада та що необхідно для цього

29 Січня 2022, 15:05
У Шацьку планували як буде розвиватися громада та що необхідно для цього 1025
У Шацьку планували як буде розвиватися громада та що необхідно для цього

25 січня у селі Світязь Шацької громади за підтримки команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відбулася стратегічна сесія в межах роботи над комплексним планом просторового розвитку.

Про це повідомляють у Шацькій селищній раді.

Публічний захід об’єднав фахівців проєкту, представників влади, бізнесу, активних мешканців Шацької громади, зокрема молодь, та гостей з Зимнівської, Локачинської та Володимир-Волинської громад Волині, які також є партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

«Стратегічна сесія є першим важливим етапом у справі визначення пріоритетів, напрацювання завдань, а відтак – створення комплексного плану просторового розвитку, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком», – зазначив, звертаючись до учасників заходу, Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

Фахівці проєкту Катерина Степчук та Анастасія Олещенко розповіли, що комплексний план є одночасно новою містобудівною документацією і документацією із землеустрою на місцевому рівні, розробляється в електронному вигляді та є загальнодоступним, а також озвучили основні завдання заходу.

Учасники стратегічної сесії працювали в дискусійних групах, обговорюючи два можливі сценарії розвитку Шацької громади (суто туристично-рекреаційний і туристично-аграрно-виробничий), визначаючи з-поміж них пріоритетний і більш перспективний. Також наносили на карти конкретні проєкти та ідеї з розвитку туристичної, транспортної, соціальної інфраструктур, аграрного та виробничого напрямків.

Після плідної роботи представники  груп озвучили свої напрацювання. Цікаво, що більшість обрали другий сценарій: збалансований розвиток на території громади туристично-рекреаційної, аграрної та виробничої галузей.

«Всі ідеї та проєкти мають право на життя і обов’язково будуть включені до завдання на розроблення комплексного плану просторового розвитку Шацької громади. Я вдячний мешканцям за активну життєву позицію, за небайдужість та участь у заході, фахівцям проєкту – за вагому підтримку. В наших спільних планах – продовження роботи в цьому напрямку, зокрема обговорення в деталях перспективи розвитку кожного старостинського округу», – підсумував роботу заходу очільник громади.

Комплексний план просторового розвитку має за мету розкрити нові можливості та потенціал громади, створити умови для її економічного зростання, раціонального використання земель, лісів та озер; збільшити дохідну частину місцевого бюджету, сформувати сприятливе середовище для розвитку бізнесу та життя мешканців.

Коментарі
29 Січня 2022, 18:33
Коли буде генеральний план Шацька?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024