Земля - державна, а будівлі в Межигір'ї - ні, - спростували у прокуратурі

01 Грудня 2017, 20:35
1636

Генеральна прокуратура спростувала повідомлення про остаточне повернення резиденції «Межигір’я» у державну власність.

Про це розповів керівник Департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, інформує Волинь24 з посиланням на «Громадське радіо».

Наразі тільки територія «Межигір’я» належить державі, а розташовані на ній будівлі досі належать компанії "Танталіт" та екс-президенту Віктору Януковичу. Водночас усі ці будівлі перебувають в арешті у рамках кримінального провадження.

«Рішення стосовно цих будівель може бути прийняте лише за результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно колишнього президента чи тих людей, які допомагали йому у заволодінні Межигір’ям», - зазначив Горбатюк.

За його словами, Господарський суд повернув в державну власність земельні ділянки ще у 2015 році, а сьогодні було прийнято рішення за позовом прокуратури Києва про визнання незаконним продажу державної резиденції «Межигір’я».

Нагадаємо, 2 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суд визнав недійсним перехід резиденції «Межигір'я» з державної власності.
28 листопада міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що Вищий господарський суд України ухвалив рішення, яким резиденція «Межигір’я» переходить у власність держави.

Читайте також: Суд остаточно повернув київське "Межигір'я" державі, а Шацьке - зникло

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром