У Шацькому районі людям з інвалідністю допомагають інтегруватися в суспільство

01 Грудня 2017, 17:00
1351

Напередодні Міжнародного дня інвалідів фахівці Шацької районної філії Волинського ОЦЗ провели захід «Служба зайнятості на захисті прав осіб з інвалідністю».

Директор Шацького районного центру зайнятості Мирослава Терета розповіла присутнім, що відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» інваліди належать до категорії громадян, які мають додаткові гарантії на працевлаштування, – інформує сайт обласного центру зайнятості.

Особи з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися в суспільство.

Директор ознайомила безробітних громадян зі станом ринку праці району, перспективами зайнятості осіб з інвалідністю, з додатковими гарантіями працевлаштування та соціальними послугами, які надає служба зайнятості особам з інвалідністю. Також Мирослава Терета зазначила, що сьогодні державна служба зайнятості, використовуючи сучасні інформаційні технології, реалізує нові інструменти для прискорення працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

На інтернет-порталі «Труд», де розміщується загальнодержавна база вакансій та резюме шукачів роботи, запроваджені спеціальні позначення для резюме осіб, які мають інвалідність.

Безробітні висловили думки щодо власного бачення проблем з працевлаштуванням. Учасники заходу впевнені, що тільки спільними зусиллями через внесення змін до законодавства можна змінити ставлення до осіб з інвалідністю і покращити ситуацію з їх зайнятістю в Україні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром