Педагоги Шацької школи-гімназії взяли активну участь у конкурсі "Вчитель року"

30 Листопада 2017, 21:00
9245

Щорічний традиційний фаховий конкурс «Учитель року» цьогоріч проходив у номінаціях «німецька мова», «українська мова і література» та «фізичне виховання». У кожній із цих номінацій взяли участь педагоги НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк». За умовами конкурсу вчителі проводили урок на одну тему в паралельних класах, причому в тих, з якими вони не працюють, тож творче змагання відбувалося в 5-8 класах Шацької школи в листопаді. У жовтні кожен учасник надіслав до оргкомітету заявку на участь, підготував відеоролик -  презентацію школи, в якій працює, себе як вчителя  та своїх сподівань від конкурсу.

Районний етап розпочинали вчителі німецької мови. Педагоги району зібралися в Шацькій гімназії, щоб відвідати і обговорити уроки й позакласні виховні заходи своїх колег. Конкурсний урок німецької мови в 7 класі провела вчитель іноземної мови спеціаліст 2 категорії  Гармадська  Юлія Василівна.

 

1


 

Учні повторили відомі їм слова і вивчили нову лексику на тему «Кіно». Урок проведений у формі яскравого дійства з використанням сучасних цифрових технологій. Під час захопливого спілкування вчителя зі школярами діти не лише розвивали мовлення німецькою, але й дізналися багато нового про кіномистецтво. Різноманітні завдання, цікаві факти, читання, письмо та діалогічне спілкування німецькою - все помістилося в, здавалося б, вузенькі рамки одного уроку, що тривав 45 хвилин. І хоч промайнули ці хвилини дуже швидко (бо і дітям, і присутнім учителям було цікаво!), проте всі відзначили, як багато пізнавальної, розвиваючої та виховної інформації містили ці 45 хвилин уроку!


 

Особливо сподобалось учням бути покупцями  в кінокрамниці. Кожен розповів продавцю, роль якого виконувала вчителька, які фільми любить,  і вибирав відео за своїми уподобаннями. А потім був перегляд епізодів фільму про Білосніжку німецькою мовою й обговорення побаченого.

Вчителі відмітили: найціннішим є те, що кожен учень інтенсивно працював упродовж усього уроку. Діти вірили в свої сили, сміливо говорили, читали, спілкувалися німецькою. Жоден школяр на уроці не залишився пасивним чи непоміченим, кожен одержав високий бал.

Високу оцінку науково-методичної організації  та структури уроку Юлії Гармадської дали члени журі конкурсу Людмила Єрофєєва – начальник  відділу освіти Шацької РДА, Анатолій Павлей – начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ, Тетяна Ціпошук – методист районного методкабінету.

А далі вихованці Семенюк Тетяни Петрівни – учні 10, 11 та 7 класів показали присутнім підготовлений ними позакласний виховний захід «Oktoberfest». Звучали вірші, пісні, діалоги трьома мовами: німецькою, англійською та українською. Фахівці-іноземники відмітили, як гарно володіють другою іноземною мовою учні 11 кл, що вивчають німецьку лише другий рік.


 

Ці навчально-виховні заходи в Шацькій гімназії проведені в рамках відзначення року німецької мови та покликані привернути увагу дітей, батьків та громадськості до необхідності ширше вивчати німецьку як іноземну мову в нашій прикордонній місцевості. Сподіваємося, що німецька мова посяде серед іноземних мов, що вивчаються в школі, своє законне почесне місце.

Продовжили фахові змагання педагоги-філологи – вчителі української мови. Шацьку гімназію тут достойно представила вчитель 2 категорії Сорочук Світлана Василівна. ЇЇ урок літератури в 5-А кл. відзначався емоційністю, яскравими  образами, цікавими й незвичними завданнями, елементами театрального перевтілення учнів, уміло організованою роботою школярів у групах, доцільним використанням інноваційних цифрових технологій,  ігровими моментами, що в цілому відповідає віковим особливостям п'ятикласників.

1

2

1

2

3

 

Завершили районий етап конкурсу вчителі фізвиховання. Цюп'ях Віктор Степанович – вчитель вищої категорії представляв гімназію в цій номінації. Його урок відзначався динамікою, рухом, фізичним  навантаженням  кожної  дитини  протягом  усього уроку.

Активна участь педагогів школи в конкурсі «Вчитель року» свідчить про високий рівень професійності, науково-методичну фахову  майстерність та  громадську відкритість навчально-виховного процесу в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк».

Тетяна Сидорук, заступник директора з навчально-виховної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія смт Шацьк»

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39