Хто і як може витратити ковідну тисячу на ліки. Експеримент

24 Січня 2022, 21:00
Хто і як може витратити ковідну тисячу на ліки 991
Хто і як може витратити ковідну тисячу на ліки

Цього дня чекали тисячі українців – тепер ковідну тисячу можна витратити і на ліки. Обов’язкові умови: пройти повний курс вакцинації і мати щонайменше 60 років.

Журналісти 12 каналу перевірили, чи дійсно в аптеках можна розрахуватися ковідною тисячею, а також – які препарати можна за неї купити.

Близько 2000 гривень 67-річний Сергій Ричук витрачає щомісяця на ліки. Він вакцинувався від коронавірусу ще влітку. І хоча ковідну тисячу отримав майже відразу, як її в Україні почали виплачувати, витрачати не поспішав. Чекав поки єПідтримка запрацює і в аптеках. 24 січня програма врешті стартувала.

 

У луцьких аптеках підтверджують: коронавірусну тисячу приймають, втім, покупців поки небагато. Сергій Ричук став першим в одній з аптек. Але купити ліки не зміг: смартфон чоловік має, а от функції PayPass у ньому нема.

Тож єдиний вихід: отримати ковідні гроші на пластикову картку, щоправда, поки це роблять лише у двох українських банках.

Як таки витратити свою ковідну тисячу, аби вона не повернулася державі, поки пластикові картки “єПідтримки” запровадять усі банки? Сергій надав особисті дані своєму сину, аби той підтягнув його ковідну картку на свій телефон, який підтримує безконтактну оплату. І ліки купити вдалося.

Але зауважте, свої особисті дані варто давати лише тим людям, яким справді довіряєте! В іншому разі ви ризикуєте втратити не лише ковідні, а й гроші з інших банківських карток. Ще один варіант – купити ліки онлайн, адже “єПідтримка” працює і на сайтах. Щоправда, у двох способах пенсіонери потребують допомоги дітей чи онуків.  До слова, ні паспорта, ні пенсійного посвідчення мати з собою при покупці ліків за ковідну тисячу – не треба. Ці дані автоматично підтягуються при розрахунку. Тобто якщо вам немає 60 років, оплата не пройде.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024