Світязь не хоче бути донором для бідних сільських рад району

30 Листопада 2017, 15:30
2268

29 листопада під головуванням Миколи Цвида, Світязького сільського голови, відбулося пленарне засідання тридцятої сесії Світязької сільської ради.

В роботі сесії взяв участь Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації. 

Головний бухгалтер сільської ради Галина Кульбако поінформувала депутатів про внесення змін у рішення сільської ради «Про сільський бюджет на 2017 рік», за що обранці громади одностайно проголосували. Галина Йосипівна повідомила, що відповідно до Бюджетного кодексу в сільській раді, яка не планує об’єднуватися в громаду і напряму працює з бюджетом, може бути запроваджений програмно-цільовий метод у бюджетному процесі. Відповідно, у зв’язку з тим, що всі видатки будуть оформлятися паспортами бюджетних програм, в яких зазначатимуться конкретні показники виконання, збільшиться об’єм роботи для бухгалтера Світязької сільської ради.

Зі слів Миколи Цвида, проблему можна буде вирішити за рахунок збільшення штату працівників відділення бухгалтерії сільської ради.

-Світязька сільська рада є на сьогодні самодостатньою і здатною утримувати всі свої установи, тому на об’єднання ми не йдемо. Наші доходи перевищують доходи всіх сільських рад району, які не об’єдналися в громаду. А при об’єднанні ми станемо донором для тих рад, які грошей не мають, і втратимо те, що надбали за багато років.

На сесії розглянули лист від Шацького відділення поліції з проханням посприяти в придбанні для потреб працівників поліції двох планшетів (вартість одного – 3-4 тис. грн.). Обранці вирішили, що при наявності відповідної програми ці кошти зможуть передбачити в бюджеті наступного року.

В іншому листі відділ культури Шацької РДА просив сільську раду допомогти в реалізації поїздки у Київ на міжнародний фестиваль здібної дівчинки зі Світязя Світлани Чернякової. Депутати одностайно проголосували за виділення суми в 1340 грн.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024