У селі Піща школу не добудували через недобросовісного підрядника

22 Січня 2022, 10:15
Школа в селі Піща 1600
Школа в селі Піща

Школу в селі Піща не ввели в експлуатацію через те, що підрядник не виконав робіт, а кошти, які були виділені на будівництво, повернули в державний бюджет.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко.

Школу в селі Піща мали добудувати за кошти ДФРР. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 56 мільйонів гривень. У 2021 році на зведення школи були передбачені 28 мільйонів, з яких кошти державного бюджету – понад 25 мільйонів та кошти місцевих бюджетів – близько 3 мільйонів гривень. Завершити усі будівельні роботи планували 31 грудня 2021 року.

Проте 8,9 мільйона гривень ДФРР повернули до державного бюджету. Левова частка цих грошей – кошти на будівництво школи в селі Піща. Зі слів Мовенка, причиною повернення коштів став ненадійний підрядник.

Читайте також: Будівництво школи у селі Піща – на фінішній прямій

«Щодо школи у Піщі, то є велика проблема з підрядником. Щодо всіх об’єктів цього підрядника є кримінальні провадження. Дуже ненадійний підрядник, не вкладався у строки відповідно до договору. Це призвело до того, що кошти ДФРР, які не були перехідними, втрачені», – пояснив він.

Проте, переконує чиновник, школу таки добудують: 

«Є вихід з цієї ситуації, є закумульовані кошти з інших джерел, тож школу добудуємо».

Однак, звідки в обласному чи місцевих бюджетах відшукають потрібні кошти, Сергій Мовенко не уточнив.

Підрядником на згаданому об’єкті є ТзОВ «Луцькомунбд», яке у 2018 році виграло тендер на реконструкцію школи, запропонувавши найнижчу ціну – 48,8 мільйона гривень.

Читайте також: Піща: завершується будівництво школи на 200 учнівських місць

У селі Піща облаштували «Веселий дворик»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром