В Шацькій РДА обговорили стан використання земель державної власності

28 Листопада 2017, 15:55
1418

27 листопада на оперативній нараді під керівництвом голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця обговорили стан використання земель сільськогосподарського призначення, в тому числі невитребуваних паїв.

Про це йдеться на сайті Шацької РДА.

 Віталій Юрчук, виконуючий обов’язки начальника відділу міжрайонного управління у Любомльському та Шацькому районах головного управління Держгеокадастру Волинської області, зазначив, що всього на території району є 7236,4 га земель сільськогосподарського призначення державної власності, що становить 9,6% від загальної площі району. Надано в оренду  659,9 га земель, річна орендна плата складає 539,4 тис. грн. В останні роки на земельних торгах продано прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 472,1 га з річною орендною платою 394,6 тисяч гривень.

Що стосується невитребованих земельних часток (паїв), то їх на території району нараховується близько 3-ох тисяч гектарів. На даний час укладено 12 договорів оренди земель невитребуваних часток (паїв) на загальну площу 601,1 га з річною орендною платою 207,9 тисяч гривень.

Очільник району Василь Голядинець наголосив про вчасне надходження звітності, щодо використання земель сільськогосподарського призначення, оскільки ділянки такого призначення не повинні пустувати.

По даному питанню співдоповіли Світлана Сулік, начальник Шацького відділення  Ковельської ОДПІ, та Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій Шацької райдержадміністрації.

Світлана Сулік надала перелік заключних договорів оренди землі між райдержадміністрацією та власниками фермерських господарств, агрофірм, товариств з обмеженою відповідальністю, приватних підприємств, що діють на території району і озвучила суми оподаткування за звітний період.

 На завершення Галина Носуліч зазначила, що за даний період  відділом було підготовлено 95 проектів розпоряджень голови райдержадміністрації по земельних частках (паях), в тому числі і не витребуваних, фізичним особам для оформлення права власності, для надання в оренду земель сільськогосподарського призначення державної власності, невитребуваних паїв юридичним особам на площу 605 га. Підготовлено два договори оренди невитребуваних часток (паїв) за межами населених пунктів Піщанської сільської ради (ФГ «Агродрайв») та Шацької селищної ради (ДП агрофірма «Луга-Нова»). На даний час в процесі підготовки ще три договори оренди не- витребуваних часток (паїв) за межами населених пунктів Пульмівської сільської ради та селищної ради. 

 Віталій Юрчук також повідомив про стан використання земель водного фонду, в тому числі оренди водних об’єктів на території району.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром