Як шацькі школярі по Зимненському монастирі гуляли

27 Листопада 2017, 09:15
3463

Походи, екскурсії - це саме те,що найбільше зближує колектив. От і наша шкільна родина  стала учасником такого заходу. Володимир-Волинський - Зимне - Устилуг - саме таким був маршрут, за яким відправились учні та вчителі Шацької ЗОШ І-ІІ ступенів, - пише учениця 9 класу Ольга Гірич.

Екскурсійна група назбиралась чималенька - 35 учнів, адже у поїздці взяли участь діти 2х-9х класів. Дякуючи перевізнику Приймуку Сергію Адамовичу нам підібрали комфортабельний автобус, яким о 8 годині ранку група вирушила у подорож. З цікавою розповіддю про історію нашого краю, ознайомив нас під час поїздки екскурсовод - Зуб Петро Павлович, який також подарував дітям безкоштовну фотосесію протягом екскурсії.

Першою зупинкою у нашій подорожі було місто Володимир-Волинський. Оглядова екскурсія розпочалася з чудового парку і продовжилася святинями міста. Собор, Василівська церква - захоплюють не тільки своєю величчю та красою, а й історією. Проте не тільки пам’ятки архітектури привертають погляди, а й сучасні витвори мистецтва. Храм Віри, Надії та Любові приваблює красою та незвичайністю, адже збудований з карпатської смереки без жодного цвяха. Екскурсію святинями продовжила і наступна зупинка нашої групи - Зимненський святогірський монастир.

Величні храми та чудотворні ікони захопили погляди кожного учня. Неабияку увагу учнів привернули мощі святих, які знаходяться у підземеллі монастиря. Діти мали змогу прикластися до чудотворної ікони Божої Матері. На згадку про екскурсію діти з радістю купували сувеніри та іконки. На завершення нашого екскурсійного маршруту ми відвідали музей Ігоря Стравінського в Устилузі, ознайомилися з життєвим та творчим шляхом цієї видатної особистості.

Екскурсія вийшла цікавою та захоплюючою. А фотографії та придбані сувеніри завжди будуть нагадувати цей незабутній день.

2

2

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39