На районній сцені ожили древні традиції українського фольклору

26 Листопада 2017, 11:30
Колектив НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники 5086
Колектив НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники

В Шацьку відбулося правжнє свято в рамках районного конкурсу фольклорних колективів.

Дійство відбувалося на сцені Шацького лісового коледжу 22 листопада (організатори - відділ освіти, молоді та спорту, БДЮТ).

Автентичне та стилізоване відтворення обрядових дійств колоритними персонажами, щедро помережане жартами, дзвінкоголосими піснями, ніжними колисковими – це свято не залишило байдужим жодного з  глядачів.

Кращі виступи  фольклорних колективів «Веселі посиденьки» НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники (керівники Марина Забродоцька, Зоя Мельничук)  —  І місце, «Червона калина» Будинку дитячої та юнацької творчості (учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ст-гімназія» смт Шацьк, ЗОШ І-ІІ ст. с. Підманове, керівник Галина Хомяк) — ІІ  місце, «Оберіг» ЗОШ І-ІІ ст. с. Самійличі (керівник Світлана Цвинкилевич) та «Веселка» ЗОШ І-ІІ ст. с. Смоляри- Світязькі (керівник Наталія Сіжук) — ІІІ місце. А представили вони «Українські вечорниці», «Веснянки» та «Розговини на Пасху».

Решта колективів — ЗОШ І-ІІ ст. Підманове, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Прип’ять  відзначені грамотами віділу освіти, молоді та спорту за активну участь в конкурсі.

Оксана Курчак, вихованка БДЮТ, учасниця виступу, ділиться:

–Український фольклор — душа нашого народу. Від конкурсу в мене незабутні враження. Виступи фольклорних колективів були чудові. Усі прагнули відтворити українську пісню та події, які пов’язані з нею. Це було прекрасно, моя душа співала разом з конкурсантами, а настрій був піднесений. Різні сюжети та сценки — усе злилося в єдину атмосферу української пісні та збереження давніх традицій.

Ніна Корець

3
Шацький БДЮТ
Шацький БДЮТ

ЗОШ І-ІІ ст. села Самійличі
ЗОШ І-ІІ ст. села Самійличі

ЗОШ І-ІІ ст.  села Підманове
ЗОШ І-ІІ ст. села Підманове

ЗОШ І-ІІІ ст.села Світязь
ЗОШ І-ІІІ ст.села Світязь

ЗОШ І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі
ЗОШ І-ІІ ст. села Смоляри-Світязькі

НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники
НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» с. Мельники

 

 

                                                                                                                               

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024