Шачани помолилися за жертв голодоморів і запалили свічки пам'яті

25 Листопада 2017, 21:00
2289

В останню суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів, штучно організованих радянською владою. Цьогоріч цей день припав на 25 листопада.

На площі біля Шацького районного будинку культури зібралися небайдужі шачани, керівництво селища і району, аби взяти участь у поминальному заході. Ведучі Вікторія Ягодинецьта Марія Шпак нагадали присутнім страшні цифри свідомого винищення мільйонів українців.

В руках учнів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія смт Шацьк» горіли вогники лампадок.

Масовий голод в країні, спрямований на геноцид українського народу, став національною трагедією і був визнаний на міжнародному рівні – на цьому наголосив під час виступу Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації. 

Хоча в нашій місцевості не було голоду, та кожна людина - чи з екранів телевізорів, чи з розповідей знайомих знає про цю трагедію. Живі ще і свідки того страшного часу - присутні на мітингу мали можливість послухати  в аудіозапису їхні моторошні розповіді про голод.  

Помолився за вбитих голодом співвітчизників протоієрей Микола Вихор, благочинний Шацької округи, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк.

А рівно о 16.00 з хвилини мовчання розпочалася всеукраїнська акція «Свічка пам’яті». Шачани також запалили свічки як символ того, що вони пам’ятають про один з найжахливіших злочинів, який стався на багатостраждальній українській землі.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024