"Пам’ять про національні трагедії нашої держави священна так само, як і про наші перемоги" - Василь Голядинець

25 Листопада 2017, 14:50
1494

Голова Шацької РДА звернувся до жителів району з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів.

Звернення розміщене на сайті Шацької РДА.

«Шановні жителі Шацького району!

Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 року у 4-ту суботу листопада в нашій державі  щорічно відзначається День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.

Цьогоріч,  25-го  листопада -  Україна та весь демократичний світ вшановують пам'ять  мільйонів невинних жертв геноциду української нації.

Голодомор став найбільшою трагедією всієї історії українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку радянської влади та наслідками  для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства.

Події голодомору та політичних репресій сьогодні продовжують тримати одну з першочергових актуальностей в українському суспільному та політичному житті. Змінилось не одне покоління, більшість очевидців уже немає серед живих, однак жертви диктаторського радянського режиму є нагадуванням про цінність незалежності та свободи українців.

Я вважаю, що пам’ять про національні трагедії нашої держави священна так само, як і про наші перемоги. Дивлячись на страшні події минулого століття, варто пам’ятати про небезпеку, яка нависла над нашою державою. Сьогодні на сході країни, ціною власного життя, українські воїни попереджують повторення історії і обороняють рідну землю від ворога.

Вічна пам’ять безневинно загиблим, закатованим українцям! Вшануймо їх хвилиною мовчання та запалімо свічку, освітивши давню пітьму минулого.» - йдеться у зверненні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром