На сесії Шацької селищної ради визначили, хто виконуватиме обов'язки голови та звернулися до Верховної Ради призначити позачергові вибори

25 Листопада 2017, 09:35
4543

22 листопада депутати Шацької селищної ради зібралися на позачергове засідання. Відкрилось воно хвилиною мовчання в пам’ять про трагічно загиблого селищного голову Віннічука Сергія Миколайовича.

Лише одне питання виносилось на розгляд депутатів.

Про дострокове припинення повноважень селищного голови Шацької селищної ради Шацького району Волинської області озвучила Людмила Цевух, секретар Шацької селищної ради. Як зазначено у законодавстві, відповідно до пунктів 2, 3 ст. 42 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» у разі звільнення з посади сільського, селищного, міського голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень або його смерті, а також у разі неможливості здійснення ним своїх повноважень, повноваження сільського, селищного, міського голови здійснює секретар відповідної сільської, селищної, міської ради, крім випадків дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації».

Також, як зазначила Людмила Цевух, не пізніш як на п’ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови»

Відповідно до процедури в законодавстві, депутати Шацької селищної ради проголосували про дострокове припинення повноважень селищного голови Шацької селищної ради Віннічука Сергія Миколайовича в зв’язку з його смертю.

Повноваження селищного голови покласли на секретаря селищної ради Людмилу Цевух.

Також депутати затвердили звернення депутатів Шацької селищної ради Шацького району Волинської області до Верховної ради України такого змісту:

«Шановний Голово Верховної Ради України, шановні народні депутати України!

Звертаємося до Вас з тугою у серці та скорботою. 15 листопада 2017 року загинув наш шановний селищний голова Віннічук Сергій Миколайович. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», взявши до відома факт його смерті, що підтверджено свідоцтвом про смерть серії І-ЕГ №209349, виданим Шацьким районним відділом реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області 17.11.2017 року, копія якого додається, депутати селищної ради 22 листопада 2017 року прийняли рішення №24/2 про дострокове припинення повноважень селищного голови Шацької селищної ради Шацького району Волинської області селищного голови Шацької об’єднаної територіальної громади Віннічука Сергія Миколайовича.

У зв’язку з цим просимо Вас призначити позачергові вибори селищного голови Шацької селищної ради Шацького району Волинської області у терміни встановлені чинним законодавством України».

Ліана МИСЮРИНА

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024