Шацьк: поліція знайшла злодія, який пограбував Світязький монастир

24 Листопада 2017, 18:00
5814

На початку листопада до Шацького відділення поліції звернувся намісник Світязького Петро-Павлівського монастиря та повідомив про те, що з 5 по 6 листопада з монастиря з чудотворної ікони Почаївської Божої Матері викрадено пожертви – ювелірні золоті прикраси, котрі дарували люди в знак вдячності Божій матері за допомогу, а саме 4 золоті ланцюжки та одну пару золотих сережок.

Як розповіли у Шацькому відділенні поліції, на місце одразу виїхала слідчо-оперативна група, відповідно матеріали були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В ході розслідування в даному кримінальному провадженні працівниками поліції було встановлено, що злочин вчинив житель міста Кривий Ріг, 1983 року народження, який тривалий час проживав на території монастиря та допомагав по господарству.

23 листопада слідчим Шацького відділення поліції було повідомлено чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.185 КК України. 

Крадія затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Викрадені золоті вироби наразі вилучені. Раніше чоловік не притягувався до кримінальної відповідальності.

Як інформують у прокуратурі Волині, також поліцейські встановили причетність підозрюваного до двох крадіжок у Ковелі, де 5 листопада посеред ночі у дворі будинку на вулиці Кониського чоловік пограбував 31-річну жительку. Зловмисник відкрито викрав у неї сумочку з грішми. Загальна сума завданих жінці збитків становить 1,2 тис. грн. Під ранок цього ж дня він біля під’їзду одного із житлових будинків на вулиці Смірнова у Ковелі скоїв розбійний напад на 25-річну місцеву жительку, завдавши жінці тілесних ушкоджень, вирвав з її рук сумочку з грішми та документами. Сума завданих потерпілій збитків – 3,6 тис. грн.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром