Працівники культури Шацького району плекають традиції українського фольклору

23 Листопада 2017, 18:20
4633

«Шануйте спадщину свою» – під такою назвою 22 листопада в Шацькому районному Будинку культури пройшов семінар-практикум з питань розвитку та збереження українського фольклору.

Відкриваючи семінар, директор РБК Валентина Ханзерук щиро привітала слухачів, відзначивши надзвичайну важливість їхньої повсякденної творчої праці на ниві високої духовності, якою сповнені перлини народних пісень і традицій українського фольклору.

Методист з народної творчості РБК Оксана Озімок ознайомила учасників семінару із станом розвитку фольклору в районі, перспективними напрямками подальшої творчої діяльності та його популяризації кращими аматорськими  фольклорними колективами.

Тему «Основні чинники збереження фольклорної традиції в сучасних умовах» висвітлила методист з вокально-хорового жанру РБК Марія Шпак.

Виступ директора РБК Валентини Ханзерук  під назвою «Побутування дитячого фольклору  на сучасному етапі у  селищі Шацьк» був побудований на ґрунтовних дослідженнях типології усної та пісенної народної творчості Шацького краю.

Про фольклорне мистецтво в контексті національної культури розповіла, з досвіду роботи народного фольклорного ансамблю «Молодички», директор Шацького МБК Ніна Вирович.

Вона ознайомила учасників семінару з методикою роботи над старовинними народними піснями в аматорському фольклорному колективі.

Відбулася презентація аудіо-диску старовинних українських народних пісень «Із солов’їної скриньки» у виконанні народного фольклорного колективу «Молодички».

Культпрацівники району удосконалювали навички та прийоми розучування старовинних українських народних пісень.

Для учасників семінару була представлена  книжкова виставка  «Морально-духовне виховання особистості засобами фольклору», яку підготували бібліотекарі дитячої бібліотеки Світлана Бляшук та Тетяна Редько.

Провідний методист РБК Вікторія Ягодинець ознайомила культпрацівників району зі змістом  листа обласного науково-методичного центру культури. В ньому з метою створення в області повної картотеки елементів  нематеріальної культурної спадщини (НКС) фахівці центру просять вивчити, описати та подати інформацію про елементи НКС, які побутували  і побутують в нашому районі, адже вони будуть заноситись до Національного Реєстру збереження елементів нематеріальної культурної спадщини.

На завершення заходу були висловлені найщиріші побажання та подяки за проведення змістовного семінару-практикуму, що став, як висловилися учасники, «храмом духовності для кожного, хто завітав на нього».   

Вікторія Ягодинець, провідний методист районного Будинку культури

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром