Рекордсмени зі здачі молока на «Шацький молокозавод» живуть у селі Кропивники

19 Листопада 2017, 09:20
3766

Хоч молочна галузь Шацького району не є у порівнянні з іншими регіонами області дуже розвиненою, проте має свої результати господарювання.

Зокрема, як повідомляють у відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій Шацької РДА, переробку тваринницької продукції, зокрема молока, в межах району проводить ТзОВ «Шацький молокозавод». Масло та сири цього підприємства є дуже високої якості,  користуються широким попитом серед населення області, не поступаються європейським стандартам. Визначальною стратегією діяльності підприємства є виготовлення лише натуральних молочних продуктів без застосування консервантів та стабілізаторів. Заготівля молока проводиться від населення Шацького, частково Старовижівського і Любомльського районів.

На території Шацької селищної ради (с. Самійличі) функціонує молочарський  СОК «Барвінок». Кооператив володіє достатньою матеріально-технічною базою.

Заготівлю молока з території району проводять переробні підприємства ТзОВ «Шацький молокозавод», ВАТ «Чортківський сирзавод» та ПрАТ «Ратнівський молокозавод».

Реалізація молока від особистих селянських господарств проводиться з території Шацької селищної та усіх  сільських рад. З території району за 10 місяців зібрано 1 086 т молока, з них майже 70% здано на ТзОВ «Шацький молокозавод».

Позитивним прикладом в організації ведення сільськогосподарського виробництва в районі є території Шацької селищної (Прип’ятський старостинський округ), Грабівської, Піщанської  сільських рад (в.о. старости Іван Гінчук, в.о. сільського голови Олександр Ключук, сільський голова Олександр Бакун), де від особистих селянських господарств яких відповідно реалізовано 348 т, 132 т та 111 т молока.

За 9 місяців лідерами реалізації молока на ТзОВ «Шацький молокозавод» стали двоє власників особистих селянських господарств із с. Кропивники, які здали відповідно по 8,8 та 6,3 тонн молока з господарства та власник особистого селянського господарства с. Прип’ять – 4,8 тонн.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39