Дороги, транспортне сполучення, освітлення, потреби закладів соціальної сфери: що просили в селищного голови жителі сіл

15 Листопада 2017, 09:20
2088

14 листопада відбувся виїзний прийом громадян Шацьким селищним головою Сергієм Віннічуком в селах Прип'ятського старостинського округу.

Чи не найбільше в усіх чотирьох селах – Плоскому, Вілиці, Кропивниках та Прип’яті – люди переймалися проблемою транспортного сполучення між селами та з районним центром. Сергій Віннічук повідомив, що з перевізниками працювали в Шацькій райдержадміністрації, тож договір з підприємцем-перевізником на стадії укладання.

У селі Кропивники люди питали, коли завершать ремонт дороги з Вілиці до Кропивників, а також скаржилися на те, що дорогами їздять лісовози, навантажені деревиною, що псує сільські дороги, котрі й так знаходяться в жахливому стані. На наступну зустріч було домовлено запросити представника ДП «Шацьке УДЛГ», котрий би роз’яснив людям ситуацію.

Жителі села Плоске скаржилися на малу напругу в будинках, які знаходяться поодаль. Звернувшись до керівництва Шацького РЕМ, Сергій Віннічук отримав відповідь: для вирішення цієї проблеми енергетики району приїдуть та заміряють напругу в електромережах, і якщо вона буде меншою, ніж потрібно, будуть просити в обласного керівництва виділити кошти на усунення недоліків. Серед потреб місцевого ФАПу – його ремонт, на що кошти, як пообіцяв Сергій Віннічук, будуть виділені з нового року, коли усі ФАПи, що знаходяться в об’єднаній територіальній громаді, перейдуть у їхнє підпорядкування.

У селі Вілиця жителі села зібралися у сільському клубі. Просили, аби чи не в єдиному закладі, де можна зібратися людям на різноманітні заходи, перемурували грубку. Знайшлися і місцеві майстрі, котрі це зроблять. Голова селищної ради зазначив, що кошти на придбання матеріалу закладуть найближчим часом, а от роботи варто виконувати весною, коли потепліє.

У селі Прип’ять люди цікавились, коли ж увімкнуть вуличне освітлення, адже стовпи вже встановлені. Просили зробити каналізацію у місцевому дитсадку, директор Прип’ятської школи – замінити котел у шкільній їдальні. Врахувавши побажання керівників навчальних закладів, Сергій Віннічук повідомив, що вуличне освітлення в селі можуть увімкнути приблизно за місяць, допоки готуються дозволи на підключення та буде підписана уся необхідна документація.

1


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024