У Самійличах урочисто відкрили дитячий садок

05 Грудня 2021, 12:50
У Самійличах урочисто відкрили дитячий садок 2131
У Самійличах урочисто відкрили дитячий садок

2 грудня в селі Самійличі відбулося відкриття дитячого садка. 

Про це повідомили у пресслужбі Шацької селищної ради.

На урочистий захід завітали Григорій Недопад, голова Волинської обласної ради, Сергій Карпук, Шацький селищний голова, Алі Чабук, менеджер проєктів Міжнародної організації  з міграції, Світлана Крецу, депутатка обласної ради, директорка КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», староста Олександр Кусько, Михайло Цвинкилевич, настоятель Свято-Дмитрівського храму села Самійличі, працівники селищної ради, батьки дітей та мешканці села.

«Вдячний усім, хто завітав на наше свято. Відкриття дитсадка – це подія в Шацькій громаді, один з найкращих проєктів, які реалізовуємо спільно з небайдужими людьми. В це приміщення вкладені колосальна праця працівників селищної ради, старости Олександра Куська, батьків дітей, небайдужих мешканців. Велика вдячність за вагому підтримку особисто Григорію Недопаду, голові обласної ради, а також Міжнародній організації з міграції та фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»», – зазначив, звертаючись до присутніх, Сергій Карпук.

Приміщення, в якому зараз дитсадок, а донедавна розміщувалася початкова школа, повністю оновили та реконструювали. Нині в ньому – простора кімната для ігор і відпочинку дітей з новими меблями (ліжечка після сну складаються в компактні тумбочки), окрема – для занять і прийняття їжі. Також є кухня, санвузол, обладнані сучасною технікою, на подвір’ї – ігровий майданчик з гірками та гойдалками.

Під час відкриття поважні гості зичили закладу процвітання і збільшення кількості маленьких вихованців, завідувачці Олені Кущик та працівникам – успіхів, вручали подарунки. Отець Михайло окропив приміщення свяченою водою та подарував дитсадку ікону, після чого наймолодші мешканці села перерізали символічну стрічку.

Читайте також: В Самійличах дитячий садок відкриє двері для юних відвідувачів вперше за 20 років

Григорій Недопад висловив сподівання, що маленький дитсадок через декілька років потрібно буде розширювати, а Алі Чабук подякував місцевій владі за прозору діяльність, плідну співпрацю та висловив захоплення чудовим закладом.

Староста Олександр Кусько зазначив, що відсутність у селі дитсадка впродовж 20 років була проблемою для місцевих мешканців. Одні батьки возили діток у Шацький дитсадок, інші – в сусідню громаду. Питання зрушилося тоді, коли селищним головою став Сергій Карпук. Він не просто почув людей, а зазначив, що відкриття дитсадка в Самійличах – одне з пріоритетних завдань селищної ради. В бюджеті на цю ціль одразу були передбачені 200 тис. грн. Для потреб дитсадка побудували системи каналізування та водопостачання, оновили електричну мережу, відремонтували  опалювальну систему, придбали котла, замінили двері. Довкола приміщення поклали бруківку, силами батьків виготовили дитячий ігровий майданчик.

Читайте такожСамійличі: в школі відремонтували їдальню і харчоблок

Для виконання  таких робіт, як заміна електропроводки, водопостачання та водовідведення, опалення, винаймали кваліфікованих спеціалістів, решту робіт виконували самі батьки, які, до речі, відпрацювали понад 200 людиноднів. На ремонт закладу батьки дітей надали майже 13 тисяч гривень, благодійники – близько 35 тисяч гривень. 

«За плідну співпрацю і вагому допомогу – понад 200 тисяч гривень – дякую представництву Міжнародної організації з міграції в Україні,  яка виділила нам кошти в межах проєкту «Протидія торгівлі людьми в Україні (CTIP)» за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). За них були закуплені меблі в дитсадок, постільна білизна, пральна машина, телевізор, порохотяг, навчальне приладдя. Також висловлюю вдячність працівникам відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та комунального майна селищної ради за налагодження співпраці з міжнародною організацією», – наголосив Олександр Кусько.

Значну допомогу надав фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», за кошти  якого було придбано холодильник, електроплиту та м’ясорубку. Також у списку благодійників – Сергій Самойлюк, директор фермерського господарства «Сам Лан»,  Михайло Поліщук, директор ТОВ  «Шацький молокозавод», Петро Федонюк, депутат Шацької селищної ради, підприємці Ірина Печук, Олександр Марчук, Ірина Балацька  та  Микола Чак, приватний нотаріус Іванна Щелкунова.

Шацький селищний голова оголосив подяки селищної ради Представництву в Україні Міжнародної організації з міграції, фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Сергієві Самойлюку, директору фермерського господарства «Сам Лан», активним жителям Самійлич Володимиру Сільчуку та Іванові Грицюку.

Щире бажання людей відновити роботу дитсадка, єдність у помислах влади, громади та спонсорів, фантастична командна робота порадували чудовим результатом. На сьогодні в дитсадку є 23 заяви від батьків, і вже 3 грудня в ньому буде чути радісний сміх дітвори. Немає сумніву, що малечі  у цьому закладі буде комфортно, весело і цікаво.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром