Землями села Гаївка, де знаходиться санаторій "Лісова пісня", займатиметься прокуратура

09 Листопада 2017, 18:10
4304

Під час ревізії земель, що перебувають у постійному користуванні санаторію «Лісова пісня», виникли деякі проблеми. Про це розповіла виконувач обов’язків директора санаторію Руслана Дибель сьогодні, 9 листопада, під час засідання тимчасової контрольної комісії Волиньради з питань земельних відносин, - пише Волинська правда.

Так, за словами Руслани Дибель, на території санаторію є земельні ділянки, якими заклад користується, але, як виявилося, вони не належать санаторію. Зокрема, мова йде, насамперед, про земельну ділянку 0,4 гектара на березі озера Пісочне між пляжем санаторію та адміністративним корпусом. Згідно з документами ця ділянка розташована за межами населених пунктів Шацької селищної ради і відноситься до земель запасу під зеленими насадженнями загального користування.

Утім, при зверненні до Шацької райдержадміністрації з клопотанням надати дозвіл на розробку детального плану території для розташування там необхідних для закладу об’єктів, санаторій отримав відповідь, що ділянка належить до земель Шацького Національного парку.

«Там стоять наші бесідки, інші речі. Хотілося б, щоб не сталося так, що одного дня хтось принесе нам акт на цю ділянку», – сказала Руслана Дибель.

Друге проблемне питання, яке виявила ревізія земель санаторію, – частина дороги, яка є головним під’їздом до санаторію, але, як виявилося, відноситься до земель Шацької селищної ради. Не менш проблемне питання – те, що через частину земель, які знаходяться на території санаторію, та через які пролягають комунікації цього закладу, є у приватній власності.

Як повідомив голова комісії Володимир Кучер, ця земля належить головному лікареві Волинської обласної клінічної лікарніІванові Сидорові.

«Думаю, Сидору вистачить здорового глузду не будуватися на цій ділянці. Не розумію ,яким чином йому дали дозвіл будуватися на цій ділянці. З приводу того варто звернутися до правоохоронних органів», – сказав Кучер.

«Якщо почнеться будівництво, постане питання, чи витримають ці труби, чи матиме доступ санаторій до них», – висловилася очільниця санаторію.

Депутат облради Михайло Імберовський зауважив, що нині проблема,коли землі, якими користуються комунальні установи, часто їм не належать, є комплексною. Зрештою, після тривалої дискусії члени комісії вирішили звернутися у правоохоронні органи з приводу передачі земельних ділянок третім особам, а також звернутися у Шацьку селищну раду та Волинську ОДА з приводу передачі цих земель у власність санаторію.

До того ж, депутат Святослав Кравчук запропонував, аби відділ комунального майна обласної ради зробив список комунальних об’єктів із тими земельними проблемами, які у них є.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром