Керівники району передали полякам документацію по проекту з каналізування озера Світязь

08 Листопада 2017, 16:00
2159

Цього тижня голова Шацької районної державної адміністрації Василь Голядинець та перший заступник голови районної державної адміністрації  Віктор Плейтух  з робочим візитом перебували у м.Варшава Республіки Польща, - йдеться на сайті Шацької РДА.

 Метою візиту стала робоча зустріч з відповідальними працівниками Спільного Технічного Секретаріату в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 років.

Під час зустрічі до СТС передані документи та обговорено подальші дії щодо проходження процедур розгляду, затвердження та реалізації Великого інфраструктурного проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» (LIP/0018).

Нагадаємо, що вказаний проект передбачає будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд на території Шацької селищної ради, Світязької та Пульмівської сільських рад. Бенефеціаром (ініціатором та замовником) цього проекту виступає Шацька районна державна адміністрація. Бюджет проекту складає 6,4 млн.євро. Реалізація передбачається протягом 2018-2020 років.

На сьогоднішній день до Спільного Технічного Секретаріату подана повна форма заявки з необхідними додатками, завершується розроблення проектної документації. Затвердження проекту Єврокомісією та прийняття рішення про виділення гранту очікується в січні-лютому 2018 року.

 «Майже рік інтенсивної роботи по підготовці проекту не пройшов даремно. Є всі підстави бути впевненими, що Єврокомісія затвердить наш проект. У нас є реальний шанс кардинально покращити екологічну ситуацію в районі. Каналізування населених пунктів дасть поштовх до подальшого цивілізованого розвитку туризму на Шацьких озерах» - сказав голова райдержадміністрації Василь Голядинець.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024