Свято в храмі ПЦУ смт Шацьк: жива молитва, виступ дітей і церковні нагороди

21 Листопада 2021, 16:21
Церковну нагороду отримує підприємець Василь Печук 5763
Церковну нагороду отримує підприємець Василь Печук

21 листопада в новозбудованому храмі святого Архістратига Михаїла ПЦУ смт Шацьк вперше відбулося храмове свято.

До небесного покровителя – святого Михаїла звершували молитву протоієрей Роман Скірак, настоятель храму, разом із запрошеними священниками та численними парафіянами. Під час Богослужіння відбулося освячення води та була звершена Літургія.

Читайте такожУ Шацьку на Великдень відбулися перші богослужіння у новозбудованому храмі ПЦУ

Всі спільно молилися за здоровя своє і близьких, владу та українських воїнів, за будівничих святого храму та благодійників, просили в Бога миру для України.

Після служби настоятель привітав з іменинами митрофорного протоієрея Михайла Цвинкилевича, декана Шацького деканату. Своєю чергою Василь Матвійчук, начальник четвертого відділу Ковельського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки, вручив грамоту отцю Роману Скіраку як військовому капелану, волонтеру, який допомагає українським військовим у зоні ООС.

Цього дня церковні відзнаки – грамоти, медалі і навіть ордени – отримали з рук настоятеля храму люди, які стояли біля джерела створення і будівництва Української церкви в селищі Шацьк, хористи, парафіяни, підприємці, політики, меценати і благодійники, завдяки яким нинішньої весни зазвучала молитва українською мовою у новому величному храмі.

Чуттєвим та емоційним став виступ наймолодших парафіян, котрі привітали всіх поетичними рядками. Дітки отримали в подарунок медове печиво, а всі присутні – по шматочку торта від шацької кондитерки.

Завершилося свято величним Хресним ходом, під час якого священники читали Святе Євангеліє та окроплювали свяченою водою святиню і парафіян.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024