З любов'ю до України - в Шацькому районі відбувся фестиваль патріотичної пісні

07 Листопада 2017, 12:15
4085

5 листопада в клубі санаторію «Лісова пісня» відбувся районний фестиваль патріотичної пісні «В піснях народу – доля України».

Мистецький захід організували і провели Шацький районний Будинок культури (директор Валентина Ханзерук) спільно з працівниками сфери культури Шацького району, творчими колективами і окремими виконавцями.

«Фестиваль має високу мету – популяризувати українську патріотичну пісню, вшанувати борців за волю і незалежність держави та прищепити молодому поколінню любов до України», - наголосили, відкриваючи фестиваль, ведучі Ольга Гайова та Максим Веремчук.

В залі клубу, вщент заповненому глядачами - відпочивальниками санаторію і жителями району, протягом декількох годин панувала піднесена атмосфера. Всі учасники  фестивалю – від малого до дорослого - щиро і з гордістю зізнавалися зі сцени в любові до України.

Відкрив концертну програму піснею «Повіяв вітер степовий» хор працівників культури району під керівництвом Максима Веремчука. Серед творів, які звучали зі сцени, були українські народні пісні, сучасні композиції, учасники присвячували пісні захисникам України і молитовно просили в Бога, щоб зберіг життя воїнів і дарував мир і процвітання нашій державі.

На фестивалі «В піснях народу – доля України» виступили ансамблі «Круть-Верть», «Red Rose», «Веретено», «Горлиця», квартет «Мелодія» (Шацький РБК), «Молодички» (Шацький МБК), дитячий колектив «Барвінок», народний ансамбль «Лісова пісня», дует «Непара» Будинку культури села Піща, вокальний квартет клубу села Затишшя, дует у складі Петра Олеха та Олександра Лончука (клуб села Прип’ять).

Внесли свій вклад у популяризацію української пісні в рамках фестивалю окремі виконавці: Світлана Приступа (клуб села Омеляне), Оксана Цвинкилевич (Будинок культури села Самійличі), Ярослав Матяшук (клуб села Положево), Людмила Демчук (клуб села Кропивники), Марина Забродоцька (клуб села Мельники), Світлана Личманюк (клуб села Смоляри-Світязькі), Тетяна Божук (клуб села Ростань), Оксана Падалюк, Ольга Степанюк та Вероніка Пех (Шацька дитяча музична школа).

Патріотичну поезію читали Дарина Цюп’ях (клуб села Вілиця) та Марина Данилевич (клуб села Пехи).

Всім учасникам фестивалю організатори оголосили подяки.

Оксана Юхимук, начальник відділу культури і туризму Шацької РДА, подякувала працівникам культури за чудове свято патріотизму і любові до України, а глядачам – за підтримку і щирі оплески.

Мирослава Цюп’ях

2

1

1

3

1

1

2

4

1

1

2

1

1

3

1

1

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром