Волинь фестивальна: на Шаччині хочуть відновити «На хвилях Світязя»

18 Листопада 2021, 16:30
Фестиваль 1763
Фестиваль
Волинь матиме фестивальний календар, щоб кожен міг зорієнтуватися, де саме, коли і який захід відбудеться, і мати змогу відвідати їх.
 
Виявилося, що чимало охочих не потрапляють на ті чи інші заходи через те, що не знають про них або кілька фестивалів збігаються по часу. Тому виникла ідея створення такого календаря. Про це пише голова Волинської обласної ради Григорій Недопад на своїй сторінці в фейсбуці. 
 
«Наша область славиться десятками колоритних, видовищних фестивалів. Деякі з них – унікальні в своєму роді в Україні та світі. Додаються чимало заходів, які проводять новоутворені громади. Всі ці події достойні уваги волинян. Вони перетворюють Волинь у край фестивалів і сприяють розвитку туризму», – каже політик.
За його словами, аби люди не відчували розчарування через те, що пропустили той чи інший захід, в облраді працюють над створенням такого фестивального календаря. Інформація про те, де, коли і який фестиваль відбувається, стане у пригоді туристам, а може і окремим приводом відвідати Волинь.
 
«На мою думку, доцільно відновити популярний фестиваль «На хвилях Світязя», який разом із запровадженим цього року транскордонним дійством «Озерна містерія» і традиційним світязьким фестивалем пампухів, буде додатковим фактором популяризації Шацьких озер», – зауважує Григорій Недопад.

 

Читайте також: «Озерна містерія»: на Шаччині відбувся транскордонний фестиваль

На Шаччині вже чимало зроблено для розвитку інфраструктури – дороги, каналізування, благоустрій пляжів, набережних, упорядкування торгівлі та громадського харчування тощо. Створення в області календаря фестивалів, пам’ятних та ювілейних дат обговорили під час організаційної наради. 

Наразі є потреба зібрати повну інформацію про фестивалі, систематизувати її, при потребі скоригувати дати проведення, і сформувати фестивальний календар області. Його буде розміщено на офіційних сайтах та сторінках як обласної влади, так і місцевих громад. Також плануються додаткові анонси за допомогою презентаційної та сувенірної продукції, за посередництвом місцевих ЗМІ та у тематичних групах соціальних мереж.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024