Коли на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

15 Листопада 2021, 12:45
Брифінг у Луцьку 1530
Брифінг у Луцьку

Рада національної безпеки та оборони розробила різні сценарії на випадок загрози незаконного перетину українського кордону нелегальними мігрантами. Серед них є навіть введення надзвичайного стану в прикордонних областях.

Про це стало відомо під час брифінгу учасників міжвідомчої наради, яка відбулася у Луцьку, повідомляють Волинські новини.

Ситуацію, яка склалася на кордоні Білорусі, Польщі та Литви, обговорюють і в Україні, адже все це відбувається географічно близько від наших кордонів.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що з громадянами Білорусі, які у законний спосіб хочуть потрапити в Україну, будуть співпрацювати.

 «Якщо йдеться про тих 16 тисяч осіб, які зараз перебувають на кордоні з Польщею та Литвою, то наша країна має на це реагувати», - повідомив він. Також секретар розповів, чи застосовуватимуть зброю проти порушників кордону, якщо вони все ж намагатимуться прорвати український кордон.

Читайте такожШацька громада готова надати комунальні заклади для того, щоб розмістити додаткові сили правоохоронців

З його слів, РНБО розробило план дій, до реалізації яких долучать і органи місцевого самоврядування, тож сподіваються на співпрацю з громадами.

Як повідомив глава МВС Денис Монастирський, головний план - будівництво державного кордону, на що в бюджеті 2022 року планують передбачити кошти.

«Якщо ми говоримо про швидку відповідь на тих ділянках, де можлива масова присутність мігрантів, то там будуть розташовані тимчасові споруди. Зараз триває підготовча робота, визначені місця дислокації силовиків, передбачена взаємодія з іншими підрозділами тероборони, громадськими формуваннями», - пояснив він.

Разом з тим, якщо ситуація загостриться, то в прикордонних областях можуть запровадити надзвичайний стан.

«Пропрацьовані різні сценарії таких дій, навіть запровадження надзвичайного стану у цих прикордонних областях», - підсумував Монастирський.

Щоправда, наразі спецслужби переконують, що мігранти не планують йти у бік України.

Читайте також: Ситуація на кордоні: про що говорив Міністр внутрішніх справ з жителями Шацька

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром