Соціальні працівники Шацького терцентру дарують надію немічним

05 Листопада 2017, 10:55
2687

Згідно з Указом Президента України у першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери.

«Може старим допомогти, або тим, кому несила, він, працівник соціальний, він помічник ідеальний!», - такими словами можна охарактеризувати діяльність працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району, одним з основних завдань яких є виявлення та облік самотніх непрацездатних громадян та інвалідів у Шацькому районі, - пише газета «Шацький край» за 4 листопада.

Професія соціального працівника є складною, виснажливою та напруженою. Але соціальна робота неймовірно цікава. Вона служить на благо і налагоджує зв’язки між людьми.

День працівника соціальної сфери - професійне свято, яке справедливо належить тим, хто виявляє милосердя, творить добро не тільки зі службового обов’язку, а і за велінням совісті та покликом душі. Соцпрацвники дарують надію, відстоюють права тих, від кого відвернувся світ. Вони повертають у суспільство тих, хто не міг в ньому втриматися. Вони дарують життя у всіх сенсах цього вислову.

Сьогодні Терцентр (директор Володимир Голядинець) налічує у своєму складі 27 працівників. Матеріально-технічна база установи задовільна, структурні підрозділи забезпечені комп’ютерною технікою та іншими необхідними для роботи засобами.

Установа здійснює соціальне обслуговування та надає соціальні послуги громадянам, що перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, в умовах денного перебування. Під соціальним супроводом закладу на даний час перебуває 2 сім’ї та 1 особа, що опинилися в складних життєвих обставинах, 2 прийомні сім’ї, на вихованні яких перебуває 5 дітей.

Часто проводяться перевірки цільового використання коштів при народжені дитини. Здійснюються спільні з колективом Шацької РДА та НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія смт Шацьк» інформаційні кампанії щодо пошуку прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів. З учнями навчальних закладів ведуться профілактичні бесіди щодо попередження торгівлі людьми тощо.

При Територіальному центрі функціонує Університет третього віку, де створено два факультети для навчання людей похилого віку та клуб «Срібний вік». Також створено новий відділ соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в обов’язки якого входить відвідування сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

А ще соціальні працівники цієї соціальної структури надають своїм підопічним долікарську допомогу, міряють температуру, тиск, купують медикаменти в аптеці, викликають лікаря додому, забезпечують продуктами харчування, готують їсти, виносять сміття, оплачують комунальні послуги, організовують роботу з ремонту житлового приміщення, оброблення присадибної ділянки, збирання врожаю, постачання паливом тощо.

Для представників цієї професії важливе почуття такту, стриманість. Вони роблять добро і співчувають, підтримують у важку хвилину і дарують приємні миті душевного спілкування.

Зі святм вас!

Ліана Мисюрина

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром