Рибоохоронний патруль вилучив на озері Чакове п’ять сіток

05 Листопада 2021, 09:31
На озері Чакове вилучили п'ять сіток 894
На озері Чакове вилучили п'ять сіток

На Волині викрито вісім порушень рибальства за тиждень, зокрема й на території Шацької громади.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

У період з 25 жовтня по 1 листопада 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 8 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь). Оформлено 1 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

 «За цей період на порушників накладено 294 грн. штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 1 од. заборонених знарядь лову, та ще 5 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 28 жовтня в ході обстеження озера Чакове на території Шацької територіальної громади Ковельського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено п’ять сітних знарядь лову. Складено відповідний акт.

Довідкова інформація

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Читайте такожШацьк: скількох порушників оштрафували за самовільну порубку лісу

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром