Головні події 28 жовтня. Підсумковий випуск новин

28 Жовтня 2021, 21:30
Підсумковий випуск новин 1179
Підсумковий випуск новин

До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 28 жовтня.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що лише висока температура не є підставою для виклику бригади екстреної медичної допомоги. Тому громадян закликають викликати тільки через такі симптоми, як біль у грудній клітці, дихальну недостатність і сатурацію менше ніж 92 відсотки. За словами медика, за останню добу «швидку допомогу» викликали 55 тисяч разів. Щоразу кількість звернень зростає.

Чим більше владці говорять про обмеження, тим більшими стають черги біля пунктів вакцинації. Чи з власної волі щеплюються лучани, якій вакцині надають перевагу та чи важко переносили першу дозу – дізнавалася наша Анастасія Качина.

Провальний аукціон. Продати Ковельську колонію не вдалося. За місяць онлайн-торгів вона так і не стала ласим шматком для інвесторів. На аукціоні не було жодної заявки від потенційних покупців. Фінальні ж торги мали відбутися 28 жовтня. Тож система автоматично перенесла їх на 26 листопада. До слова, стартова вартість колонії була понад 40 мільйонів гривень. Та через невдалу спробу система автоматично зменшила вартість лоту вдвічі. Тепер майже п’ять гектарів території та комплекс із 33 будівель продаватимуть за 20 мільйонів. Втім, за словами представниці Фонду держмайна України Наталії Некрасової, вже готується наказ про скасування аукціону і призначення нового з попередньою стартовою ціною.

 

 Українці можуть не перейматися за тепло у домівках. Опалення не відключатимуть аж до весни. Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 28 жовтня. Тож до кінця опалювального сезону заборонено відключати подачу газу школам, лікарням та у будинках українців. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що, попри світову енергетичну кризу, держава має достатньо ресурсів, аби стабільно пройти цю зиму. Також він зазначив, що наразі в Україні тепло мають 70% житлового фонду. За кілька днів це питання повністю закриють.

У Луцьку понад 600 тисяч гривень виділили на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення. Про це повідомив луцький міський голова Ігор Поліщук. За його словами, ці гроші відремонтують вуличне освітлення у Малоомелянівських провулках в районі Львівської. До слова, незабаром реконструкція вуличного освітлення запланована в селах Романів і Городин Луцького району. Тендери для пошуку підрядників оголосила Торчинська селищна рада.

Грошей вистачає лише на найнеобхідніше. Ціни на продукти – надалі ростуть. Після чергового здорожчання споживчого кошика луцькі пенсіонери змушені переглянути свій раціон – обирають не за вподобаннями, а за ціною. Відмовляються від м’яса, гречки і навіть хліба. Що купують натомість, як змінюються ціни і що дорожчатиме далі – Ольга Матвєєва дізнавалася.

На Волинь надійшло понад 200 пакунків для новонароджених. Їх розподілили у Ратнівське, Камінь-Каширське, Любешівське та Володимир-Волинське пологові відділення, а також у Луцьку райлікарню. За словами заступниці начальника обласного департаменту соцзахисту населення Оксани Гобод, це перші бебі-бокси, які отримала Волинь у 2021 році. Цими днями на Волині очікують ще майже тисячу бебі-боксів. 20 пакунків надійшли до пологового відділення Луцької центральної райлікарні. Їх вже почали видавати породіллям.

Учасники бойових дій та інваліди війни не можуть отримати обіцяні пільгові ліки. Йдеться про приватні клініки, які хоч і мають укладені договори з Національною службою здоров’я України, але не можуть видавати пільгові рецепти. Бо ж відшкодувати військовослужбовцям куплені медикаменти просто немає кому. Тож поки що, аби скористатися пільгами, потрібно обирати лікаря з державної лікарні, або ж не хворіти. Детальніше про це розповість Марія Вавринюк.

В озеро Світязь випустили 500 кілограмів коропа. Про це інформують у Шацькому нацпарку. Основна мета зариблення – відновлення популяції аборигенної іхтіофауни, її кількісного та видового складу. До зариблення долучилися місцеві рибалки, екологи, влада. Зазначають, що востаннє озеро Світязь зариблювали ще в 90-х роках! У нацпарку запевнили: у водойму планують випустити карася сріблястого і судака.

Про залежність, смерть, і те, як змінюється життя і зовнішність наркоманів, тепер розповідатимуть дітям ще зі шкільної парти. Учням та студентам повідають, як змінюється тіло людини, залежної від наркотичних засобів. Про те, хто ініціював проєкт, і скільки грошей на це витратять – розкаже Анастасія Качина.

Державне агентство України з питань кіно виділило 20 мільйонів на перший український ЛГБТ-фільм. У кінострічці “Мій юний принц” йдеться про одностатеві стосунки двох хлопців. Загальний бюджет фільму становитиме 25 млн грн, 20 млн з яких — виділила держава. У стрічці розповідають про 17-річного Поля, який страждає на агорафобію. Разом з матір’ю хлопець живе на бабусині гроші від продажу витворів мистецтва. Пізніше він зустріне хлопця Антуана і його батька, які стануть першорядними фігурами у справі про подвійне вбивство. Цей фільм перший повнометражний про ЛГБТ-стосунки, який створить виключно українська команда.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024