Головні події 25 жовтня. Підсумковий випуск новин

25 Жовтня 2021, 21:00
Головні новини 1236
Головні новини

До вашої уваги – підсумковий випуск новин 12 каналу за 25 жовтня.

Волинь залишається в «помаранчевій» зоні. У вихідні Мінохорони здоров’я України оновило карантинне зонування. В області перевищено два показники – рівень госпіталізацій та завантаженість ліжок з киснем. Однак загальний рівень захворюваності не перевищує норму. Водночас «червоною» стала сусідня Рівненщина, а також Миколаївська область. В «жовтій» зоні залишаються тільки 4 регіони країни: Вінниччина, Закарпаття, Кіровоградщина та Полтавщина.

У Луцьку тривають ремонти у дворах та на вулицях міста. Проінспектували темпи робіт комунальники разом з Луцьким міським головою. Чи все іде по плану та що кажуть про новий вигляд територій лучани – у наступному сюжеті.

В Україну врешті прибуде Модерна. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін. Нагадаємо, ця вакцина закінчилася в усіх областях ще на початку вересня. А ті, хто не встиг отримати другу дозу цього препарату, змушені були імунізуватися Файзером. Щоправда, такі щеплення проводили не у всіх пунктах вакцинації. До слова, разом із Модерною в Україну має прибути ще 15 мільйонів доз препарату Файзер. Поставку вакцини очікують вже до кінця цього року.

Площа Героїв майдану у Луцьку набуває іншого вигляду. За словами луцького міського голови, роботи виконали уже на 60%. Завершують з освітленням, бруківкою та висадкою дерев. Попри те, що біля РАЦСу працює з чотири десятки ремонтників, установа працює у звичному режимі. Як на будівництво реагують і молодята, і місцеві жителі – у наступному сюжеті.

У Ковельських дворах киплять ремонти. Уже на екваторі роботи на вулиці Володимира Кияна, 47, 49. Тут повністю замінюють комунікації та облаштовують нове водовідведення. Кошторисна вартість цього об’єкту 3 мільйони. Паралельно у Ковелі ремонтують ще чотири прибудинкові території. Один об’єкт вже зробили. З рештою обіцяють впоратися до кінця року. Головне, кажуть, аби погодні умови не підвели.

Нову модель накопичувальної пенсії пропонують у Мінсоцполітики. Зокрема, на індивідуальні рахунки людей, які не відмовились від добровільної сплати з власної зарплати, держава перераховуватиме додаткові стимулювальні внески в розмірі 1%. Сплачуватиме їх роботодавець. Водночас людина має право в будь-який час від цього відмовитися, тоді відсотки не надходитимуть. А за бажанням – в будь-який момент знову відновити.

«Велике будівництво» у Ковелі. На фінальному етапі наймасштабніший об’єкт у місті – стадіон «Локомотив». На його реконструкцію цьогоріч спрямували 20 мільйонів гривень з держбюджету. Чи встигнуть впоратися з усіма роботами до кінця року та як нині виглядає територія – бачила наша знімальна група.

Невдалий підкуп. На Волині у місті Рожище п’яний водій вантажного ЗІЛа в’їхав у паркан, після чого пропонував поліцейському хабар у розмірі 2 тисячі гривень. Про інцидент розповіли правоохоронці. Керманич, який мав ознаки сп’яніння, ще й не мав посвідчення водія. Поліцейські встановили, що протягом року чоловік вже вдруге сів за кермо нетверезим. Тепер порушнику загрожує штраф, обмеження чи позбавлення волі – рішення прийматиме суд.

Цих жінок часто можна побачити в центрі міста з торбинками для пожертв. Хвороби свої і дітей, злидні і життя на вулиці, або додатковий спосіб заробити. З проханням допомогти біля собору Святої Трійці в центрі міста сидить і героїня нашого наступного сюжету. Про складну долю і людську безвихідь – дивіться далі.

На Волині відкрили шість рекреаційних пунктів. Нові туристичні та інфраструктурні об’єкти облаштували лісогосподарські підприємства Волині. Зокрема, такі з’явилися у Ковельському, Володимир-Волинському, Прибузькому, Маневицькому, Колківському районах. Загалом у лісах Волині облаштовано 127 великих та 655 малих зон відпочинку.

«Старий Луцьк» продовжує серію перемог. Цими вихідними наші баскетболісти зійшлися у протистоянні із одеською «БІПою». Минула зустріч із командою суперників для лучан завершилася поразкою, через що «Старий Луцьк» не вийшов у фінал Вищої Ліги. Однак у цьому сезоні наші баскетболісти налаштовані рішуче. Секретом успіху ділилися з нашою знімальною групою.

У ці вихідні за перемогу боролися і наші волейболістки. У 3-му турі жіночої Суперліги волинянки змагалися із командами «Полісся» та «Галичанка». Перші волейбольні поєдинки цього туру команда зіграла в домашніх стінах і показала згуртованість команди і неабияку підготовку. Детальніше про результати – у сюжеті.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024