В Шацькій райдержадміністрації визначилися, що робити з пам'яткою архітектури, яку почали руйнувати зловмисники

26 Жовтня 2017, 11:40
2516

25 жовтня в Шацькій райдержадміністрації відбулась нарада під головуванням першого заступника голови Шацької РДА Віктора Плейтуха, за участю заступника голови райдержадміністрації Володимира Бугайчука, начальника відділу культури райдержадміністрації Оксани Юхимук, начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації Ольги Романської та  в. о. начальника відділу міжрайонного управління у Любомльському та  Шацькому районах головного управління Держгеокадастру Волинської області Віталія Юрчука, - йдеться на сайті Шацької РДА.

Нагадаємо, що днями Шацьке городище, що є ймовірним літописним Раймістом, знову руйнують численними оранками. Мало того — зловмисники ще й повалили охоронний знак, встановлений у 2009 році, коли на пам’ятці почали перші археологічні дослідження. 

Читайте також: Шацьк: зловмисники розорали пам'ятку археології і знищили охоронний знак

На порядок денний наради виносилось питання опрацювання інформації щодо визначення меж і режимів використання зон охорони об’єкта культурної спадщини – Городище та поселення ХІ – ХІV ст. в ур. «Сад» смт Шацьк, про що інформували Оксана Юхимук, Віталій Юрчук та Ольга Романська. Вони спільно окреслили завдання, які необхідно виконати, аби уберегти пам'ятку архітектури.

За підсумками наради першим заступником голови районної державної адміністрації були видані окремі доручення. Зокрема, начальнику відділу культури райдержадміністрації (О.Юхимук) звернутись до управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області з повідомленням щодо самовільного розорювання земель в ур. Сад смт Шацьк, де знаходиться пам’ятка археології - Городище та поселення ХІ – ХІV ст. та вивчити питання щодо можливості розробки проекту організації території та визначення розробника, термінів виготовлення, кошторисної вартості даного проекту.

Також рекомендовано Шацькій селишній раді (С. Віннічук) розглянути питання про внесення об’єкта культурної спадщини – Городище та поселення ХІ – ХІV ст. в ур. Сад смт Шацьк в межі населеного пункту селища Шацьк з метою врегулювання питань землекористування та охорони пам'ятки археології.


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024