Жителів Шацької об’єднаної громади просять долучитися до створення стратегії розвитку ОТГ

25 Жовтня 2017, 16:20
3286

В Шацькій селищній раді триває робота над створенням стратегії розвитку Шацької об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки.

В понеділок, 23 жовтня, відбулося чергове засідання робочої групи з питання створення стратегії розвитку Шацької ОТГ з участю експерта з центру розвитку місцевого самоврядування у Волинській області.

Відбувся конструктивний діалог між керівництвом Шацької ОТГ, представниками районної влади, підприємцями та активними жителями.

Як відзначив Петро Гоцалюк, радник з регіонального розвитку Волинського підрозділу центру розвитку місцевого самоврядування, на цьому етапі важливо провести анкетування мешканців громади, представників бізнесу, аби, врахувавши їхні пропозиції, думки, бачення, визначитися з пріоритетними напрямками розвитку. Зі слів експерта, важливо залучити до опитування максимально можливе коло представників громади – через анкетування, індивідуальні бесіди та групові зустрічі, обговорення. Саме це є запорукою створення реального і соціально прийнятного плану розвитку громади і успішної реалізації в життя його пунктів.


 

Депутат Шацької районної ради Ольга Сахарук наголосила, що, на її думку, в пріоритеті має бути сфера туризму, розвиток курортної зони та галузь охорони здоров’я, в якій зараз тривають реформи.

На засіданні всі погодилися з думкою, що потрібно працювати над питанням об’єднання в єдиній Шацькій громаді рекреаційно привабливих територій краю, в тому числі Світязької і Пульмівської сільських рад Шацького району, а також сусідніх - із Любомльського та Старовижівського районів. Скажімо, в Світязькій сільській раді ніхто не розповідає людям про перспективу і переваги розвитку курортної зони Шацьких озер в складі єдиної Шацької громади.


 

Найближчим часом Шацька селищна рада розпочне опитування громадян щодо визначення основних пунктів стратегії, яка задовольнятиме потреби жителів громади. Керівництво ради наголошує, що думки і бачення людей є важливими, і всі спільні напрацювання неодмінно ляжуть в основу розробки стратегічного плану розвитку громади. Тому просить громадян бути активними і не стояти осторонь цих важливих питань.

1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром