Шацьк: хочуть створити відокремлений від Любомльського заклад охорони здоров’я

25 Жовтня 2017, 11:15
1887

Про те, що в Шацькому районі хочуть створити відокремлений від Любомльського та спільний з Шацькою об’єднаною громадою заклад охорони здоров’я, говорилося на сесії Шацької районної ради, яка відбулася 18 жовтня.

Спершу депутати заслухали звіт про використання міжбюджетного трансферту Любомльському районному бюджету на утримання установ охорони здоров'я Шацького району за 9 місяців 2017 року (інформувала заступник генерального директора ТМО Любомльського і Шацького районів - головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу), та звіт головного лікаря  КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів» Тетяни Васенько про використання міжбюджетного трансферту Любомльському районному бюджету на утримання установ охорони здоров'я Шацького району за аналогічний період.

За словами Світлани Крецу, на утримання медичних закладів Шацького району Любомльському бюджету було передано за 9 місяців медичної субвенції в сумі 6 млн. 420 тис. грн. та 264 тис. грн. додаткової дотації (потреба на рік – 8,5 млн. грн. медичної субвенції та 318 тис. грн. додаткової дотації). Проте фактичні видатки за звітний період становлять 7 млн. 206 тис. грн. та перевищують планові витрати на 522 тис. грн.

Заслухавши звіт Тетяни Васенько, у депутатів виникли деякі претензії до організації роботи у ФАПах Шацького району. Пропозиція депутатів - створити відокремлений від Любомльського, але спільний заклад охорони здоров’я Шацького району з Шацькою ОТГ, який би займався закладами первинки, оскільки ФАПи, які знаходяться на території ОТГ, й так з нового року перейдуть у її підпорядкування.

Натомість Тетяна Васенько пообіцяла підтримати цю ініціативу районної ради.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024