У Шацьку нагородили захисників України з нагоди свята

15 Жовтня 2021, 17:05
У Шацьку нагородили захисників України з нагоди свята 1399
У Шацьку нагородили захисників України з нагоди свята

13 жовтня, напередодні Дня захисників і захисниць України, в смт Шацьк вшанували подвиг усіх героїв, які боролися і продовжують боротися за незалежність і територіальну цілісність України.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

Біля стели загиблому бійцю з Шацька Сергієві Мокренку протоієрей Роман Скірак, військовий капелан, настоятель Свято-Михайлівського храму ПЦУ смт Шацьк, звершив заупокійну молитву, а присутні поклали до пам’ятної дошки квіти.

Урочистий захід з участю керівництва Шацької селищної ради, воїнів, прикордонників та ветеранів АТО /ООС, волонтерів і громадських активістів відбувся в актовому залі Шацького лісового коледжу ім. В.В.Сулька.

"Сьогодні ми вшановуємо героїв російсько-української війни та всіх захисників, починаючи від козаків, котрі боронили нашу державу від ворогів. Висловлюю щиру вдячність і повагу вам за відданість Україні і її народу та низько схиляю голову у жалобі за тими, хто віддав своє життя за нашу країну. Від усього серця бажаю захисникам та захисницям України бадьорості духу, незламної волі, родинної злагоди та надійного тилу, здоров’я, довголіття, добра і радості, мирного неба над рідною землею. Нехай береже вас і Україну Пресвята Богородиця Покрова", – зазначив, звертаючись до присутніх, Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

Подякували захисникам і захисницям за мужність і відвагу Людмила Єрофєєва та Ольга Сахарук, заступниці Шацького селищного голови, та вручили грамоти селищної ради учасникам бойових дій Віктору Ясінському, Валентину Хомичу, Юрію Піліповцю, Анатолію Занюку, Роману Скіраку, Дмитрові Положевцю, Сергію Кущуку, Сергію Герасимчуку, Владиславу Неліпі. Подяку селищної ради оголосили громадській організації «Небайдужі».

Привітали присутніх зі святом Василь Матвійчук, начальник Четвертого відділу Ковельського РТЦК та СП, Артем Шевчук, начальник відділу прикордонної служби «Світязь» Луцького прикордонного загону, Ярослав Сацюк, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району», та Неля Сацюк, голова громадської організації «Небайдужі Шацької громади». Ярослав Сацюк оголосив подяки Сергієві Карпуку, Шацькому селищному голові, та Валерію Сергієвичу, стоматологу, який надавав лікувальні послуги бійцям у зоні проведення ООС.

Мужнім захисникам і захисницям подарували патріотичний концерт аматори сцени Шацької громади.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром