Конкурс майстерності серед творчих працівників: що показувала завідувачка Пулемецького клубу

13 Жовтня 2021, 14:45
Конкурс майстерності серед творчих працівників: що показувала завідувачка Пулемецького клубу 1496
Конкурс майстерності серед творчих працівників: що показувала завідувачка Пулемецького клубу

8 жовтня в ковельському Народному домі «Просвіта» відбувся II (регіональний) тур обласного конкурсу професійної майстерності серед творчих працівників клубних закладів області «У творчості черпаємо натхнення».

Про це повідомила Марія Тішина, працівниця Шацького будинку культури.

Присвятили захід 30-й річниці Незалежності України та 150-й річниці від дня народження Лесі Українки.

Шацьку громаду на конкурсі представила молода, енергійна та харизматична Леся Рабчевська, завідувачка клубу села Пулемець.

Конкурс складався з п'яти творчих завдань

 «Скарби мого краю» – тематична виставка-презентація. Леся презентувала стародавні вишиті сорочки, орнаменти яких притаманні нашому регіону.

 

«Моя професія в гармонії з любов'ю» – тут учасниця достойно представила себе як кваліфікованого фахівця сфери культури та презентувала досягнення у діяльності клубного закладу.

 

 

У завданні з назвою «Мій світ із Лесею Українкою» необхідно було створити образ Лесі Українки, виконуючи її твори з обов'язковим використанням старовинного або стилізованого одягу з елементами традиційних орнаментів. Виконати це завдання Лесі допомогла Надія Карасюк, методистка Шацького БК, яка зачитала поезію «Твої листи завжди пахнуть зів'ялими трояндами».

 

 

Метою завдання «Волинські страви» є популяризація традицій, надання їм нового життя, сприятии економічному розвитку та туристичній привабливості й пізнаваності свого краю. А представила Леся наш славнозвісний Світязький пончик, який є родзинкою Шацького краю.

 

 

У конкурсі «Леся з любов'ю до земляків» перевіряли знання творчості Лесі Українки та використання у її творах елементів народного побуту. У виконанні цього завдання учасниці допомогли працівники Шацького будинку культури  – Андрій Мацюк та Ірина Галазюк, які прочитали уривочок з драми-феєрії «Лісова пісня», оскільки тут згадується один з елементів народного побуту – сопілка. Потім Леся Рабчевська заспівала ще й пісню про сопілку, з репертуару Марти Шпак.

 

Конкурс відбувся на високому організаційному рівні і засвідчив серйозну та професійну підготовку учасників.

«Хоч і перемога не за нами, та все ж ми знаємо, що головне - участь!» – кажуть в будинку культури.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024