Як шацький «Барвінок» у Сокалі фестивалив

24 Жовтня 2017, 13:00
3151

Протягом двох днів (21-22 жовтня) у місті Сокаль Львівської області відбувався міжнародний фестиваль-конкурс хореографічного та вокально-хорового мистецтва «Сокальські візерунки-2017».

У конкурсі брали участь художні колективи з Львівської, Волинської, Рівненської областей, з Тернополя, Хмельницького, а також з міста Перемишль (Республіка Польща). Загалом же у міжнародному фестивалі взяли участь понад 800 учасників, котрі на розсуд професійного журі та глядачів представили більш ніж 90 концертних номерів з хорового та колективного співу, танцювальних номерів.

Побував на фестивалі й дитячий колектив «Барвінок» Шацького районного Будинку культури (керівник Ольга Гайова).

Гаряче аплодували глядачі виступу юних шацьких артистів, котрі двічі виходили на сцену протягом двох днів: у конкурсному відборі та у фінальному виступі з піснями «Волиняночка» Олександра Каліщука та «Весела пісенька» на слова та музику І. Танчак.

У підсумку шачани привезли додому диплом за участь у фестивалі та подарунки.

«Нас дуже добре зустріли організатори. Вразили масштаби фестивалю, рівень виступу учасників, рівень організації заходу. Наші діти мали можливість не лише виступити на цій сцені, але й подивитись, як співають і танцюють їхні ровесники, поспілкуватися з іншими учасниками, подарувати їм наші шацькі сувеніри, які надала підприємець Неля Сацюк,» - розповідає Ольга Гайова.

Колектив «Барвінок» та керівник щиро дякують спонсорам та організаторам поїздки за небайдужість та підтримку юних талантів: громадській організації «Квітка Полісся», голові Шацької селищної ради Сергієві Віннічуку, голові Шацької РДА Василю Голядинцю, адміністрації санаторію «Лісова пісня», начальнику відділу культури Шацької РДА Оксані Юхимук, завідуючій клубом с.Ростань Ларисі Глушковій, під керівництвом якої на вечорницях наші діти сплели віночки, що прикрашали шацьких артистів під час виступів, а також Нелі Сацюк за надані шацькі сувеніри.

«Без підтримки наших юних талантів та галузі культури немає майбутнього в нашого народу» - переконана Ольга Гайова. 

1

1

2

1

1

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024