Волонтерка з Шацька побувала на відкритті виставки "Переможці" в рамках проекту 1+1

23 Жовтня 2017, 15:20
Неля Сацюк із Сергієм Романовським 3946
Неля Сацюк із Сергієм Романовським

В  місті Луцьк, у розважальному центрі «ПортCity», відбулась презентація соціального проекту від 1+1 «Переможці».

Свідками непересічної події стали відомі волиняни, політики, бізнесмени, учасники АТО, волонтери.

Побувала на заході і Неля Сацюк, голова Шацької районної громадської організації волонтерів «Небайдужі».

Захід, який відбувся 21 жовтня під патронатом благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», передусім вразив відвідувачів виставкою, експонати якої – світлини з учасниками бойових дій з інвалідністю (без кінцівок або прикуті до інвалідного візка).

Як розповіла Неля Сацюк, фотографії цих мужніх людей вражали своїм масштабом. Неможливо було дивитися на них без емоцій, без сліз і без захоплення. На кожній із світлин –  доля людей, яких скалічила війна, проте не здолала їхнього духу і жаги до життя. Без рук, без ніг – вони усміхалися з фотографій, демонструючи впевненість і готовність підкорювати нові життєві вершини.

2

1

 

Кожен, хто завітав на дійство (вхід був за запрошеннями), жертвували кошти волинському атовцю Андрію Заню, який мріє про спортивний протез.

На заході була присутня ідеолог та куратор проекту «Переможці» Соломія Вітвіцька. Вже впродовж трьох років, відколи стартував проект, він формує громадську думку про людей на інвалідних візках як повноцінних членів українського суспільства. Вони своїм життєвим прикладом демонструють неймовірну силу духу, тому важливо, щоб саме суспільство стало до них ближчим і повернулося до них обличчям.

Виступив зі сцени і директор благодійного фонду «Патріоти Волині» Денис П’ятигорець, який подякував атовцям за їхній щоденний подвиг, за те, що своїм прикладом надихають та мотивують.

3

1

3

 

Відома волонтерка Наталія Попова, яка врятувала життя не одного воїна, назвала моторошні цифри: 10 000 волинян з перших днів війни пішли на Схід, 198 з них повернулися додому в трунах, 15 волинських бійців досі вважаються зниклими безвісти, а двоє перебувають у полоні. 

На заході в Луцьку були присутні учасники проекту «Переможці» Сергій Романовський, Владислав Кузнєцов, Сергій Храпко, В`ячеслав Буйновський.

Нескорені розповіли волинянам свої життєві історії, наголосивши, що такі проекти повертають бійців, які пережили трагедію на війні, до звичайного життя.

Розважали глядачів співак Арсен Мірзоян, музичні гурти «Пластилін», «Такалаба» та «Резус Блюз».

На завершення події всі учасники виконали державний гімн України.

-Проект, зустріч з атовцями, відкриття фотовиставки – ці події справили на мене надзвичайно сильне враження. Бійці, незважаючи на складні обставини, не лише не падають духом, а надихають власним прикладом інших. Після всього побаченого і почутого я зрозуміла, що ми, здорові, не маємо права на депресію. Якщо ж вона все-таки підступає до нас, варто брати до рук випуски журналу «VIVA» з історіями атовців, які втратили на війні кінцівки, проте повноцінно живуть і працюють, - поділилася враженнями Неля Сацюк.
 

2

2

1

1

1

1

1

1

1

2

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024