Роботодавців району, які виплачують менше мінімалки, запрошуватимуть на розмови та консультації

22 Жовтня 2017, 13:00
1719

У Шацькому районі є роботодавці, котрі виплачують найманим працівникам заробітну плату, меншу від міні малки.

Про це повідомив у Шацькій РДА Віктор Гірич, начальник Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду, розповідаючи на оперативній нараді про стан легалізації найманих працівників та виплату заробітної плати не нижче встановленого законодавством мінімуму.

Як відзначив Віктор Гірич, в районі стабільно виплачується заробітна плата працівникам, проте більшу увагу на легалізацію заробітної плати бере на себе податкова інспекція.

А загалом в районі 42 роботодавці з 212 виплачують заробітну плату менше мінімалки. Причини цьому - неповний робочий день та тиждень, неповна зайнятість робітників, сезонність. Є список платників, котрі виплачують працівникам менше встановленого законодавством мінімуму, їх Віктор Гірич пропонує запросити на комісію райдержадміністрації та пояснити, чим це зможе обернутися в майбутньому для простого працівника.

Долучаються до роз’яснювальної роботи з підприємцями й Шацький районний Центр зайнятості, про що розповіла його начальник Мирослава Терета. Хоч з 2015 року з їхньої структури знято повноваження щодо реєстрації трудових договорів з найманими працівниками. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024