2 жовтня день народження відзначає Антоніна Семенюк

02 Жовтня 2021, 10:01
Василь та Антоніна Семенюки 1601
Василь та Антоніна Семенюки

Шачанці Антоніні Павлівні Семенюк цьогоріч  виповнюється 85 років.

Антоніна Павлівна народилася на Ковельщині, в селі Гончий Брід. Дівчинкою пережила війну і Волинську трагедію, в якій від рук  поляків загинуло півсела людей, серед них і її дідусь. Роки навчання в школі, а згодом у Луцькому педучилищі Антоніна Семенюк згадує з вдячністю і любов’ю до вчителів. Саме вони виявили і розвинули її творчі здібності і виплекали зі скромної першокурсниці людину з високими моральними цінностями, які пронесла крізь усе життя.

Коли в 1955 році дипломованій вчительці запропонували на вибір роботу в трьох районах Волині, вона обрала Шацьк. Озерний край привітно зустрів Антоніну Павлівну, керівництво селища надало їй квартиру. В школі працювали мудрі і привітні педагоги, з якими відразу знайшла спільну мову. Молода вчителька проводила уроки, створила в школі потужну волейбольну команду і танцювальний колектив, сама була активною учасницею художньої самодіяльності.

На одній з репетицій у будинку культури і зустрілися поглядами вчитель фізкультури, який приїхав на роботу в Шацьку школу у 1957 році, і його майбутня дружина Антоніна.

Весілля гуляли на Ковельщині. Саме було літо, свято Трійці. Гостей молодого посадили в вантажний автомобіль і повезли в село до молодої. Надворі стояли столи у формі букви Г, на них – традиційні на той час святкові страви: м'ясо, ковбаса (до такої події зумисне кололи кабанчика), тушковані капуста і картопля, голубці, налисники з повидлом чи сиром, кисіль, компот із сухофруктів, коровай. Салатів тоді на стіл не подавали. Танцювали на весіллі під гармонь, а музикантом був рідний брат нареченого – Адам. Посвяткували тоді молоді до вечора і приїхали в Шацьк.

Згодом подружжя народилися сини Валентин, Юрій і донька Ольга. Декретну відпустку тоді надавали всього на 1,5 місяця, тому сім’я вимушена була користуватися послугами няні. Заклали фундамент власного дому. 

Сьогодні рідні та близькі щиро вітать Антоніну Павлівну з ювілеєм! 

Нехай твоя життєва чаша буде переповнена щастям, здоров'ям і любов'ю, а всі твої мрії обов'язково збуваються!

Миру, добра і достатку! Рясних Божих благословінь!

Від тебе віє затишком, теплом
І чаєм зі смачними пирогами.
Хай Бог віддячить за твоє добро
Щасливими і довгими літами!
Хай молодість не в тілі, а в очах.
Вони у тебе добрі і глибокі.
Щасливим буде хай життєвий шлях,
І на душі — гармонія і спокій.
Щоб не хворіла, не була сумна,
Раділа за дітей своїх, онуків.
Хай у твоїм серці квітне лиш весна,
Із днем народження, рідненька наша!

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024