У Шацькому національному парку моніторять рівень води в озерах, аби бачити вплив Хотиславського кар’єру

17 Жовтня 2017, 12:15
1868

Про роботу Шацького національного природного парку розповів на колегії заступник директора Сергій Кузько.

Він більш докладно акцентував увагу на науковій та господарській роботі природоохоронної структури: за 9 місяців було посаджено 10 га лісових культур, проведено догляду за лісовими культурами на площі 20 га. Проведено рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства на площі 258 га.

Структурою проводяться протипожежні заходи (в районі протягом року не допущено жодного випадку лісових пожеж), 35 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення природоохоронного законодавства. В літній період було забезпечено щоденне прибирання рекреаційних об’єктів парку та прибережних смуг озер від сміття, його транспортування та утилізацію на полігон ТПВ.

Міжвідомчою науково-дослідною екологічною лабораторією, до складу якої входить Шацький НПП, створена мережа комплексного екологічного моніторингу, де ведеться контроль стану компонентів геосистем, в першу чергу, в зоні передбачення впливу з розробки родовища Хотиславського кар’єру. Вона складається з 19 тестових ділянок, розташованих поблизу озер Шацького НПП, зокрема, східного берега озера Світязь.

Шацьким НПП спільно з білоруськими та польськими партнерами було подано 5 проектних заявок в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», з яких три проекти пройшли перший конкурсний відбір. Остаточний результат буде відомо в кінці жовтня. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39