День захисника України в Шацьку: як це було

14 Жовтня 2017, 19:00
3614

Напередодні відзначення Дня захисника України та з нагоди 75-ї річниці створення УПА в Шацьку відбулися урочисті збори, де захисників з Шацького району - учасників війни на сході України, прикордонників, працівників поліції, районного військового комісаріату та тих, хто вніс свою частку в захист України - щирими словами вітали керівники району, Шацької селищної ради, військовослужбовці, а також музичними номерами – працівники закладів культури району.


 

«Наші славетні предки-козаки виборювали незалежність України від Московії, поляків і татар. У 41-45 роках, коли на наших теренах фронтом двічі пройшла Друга світова війна, на Волині створилася Українська Повстанська Армія під проводом Романа Шухевича. Цей патріот побудував таку армію, котра ще довго на теренах Полісся воювала з енкаведистами. Ще тоді наш народ прагнув здобути незалежність. А вже сьогодні кордони України від російського агресора боронять найкращі патріоти свого краю, хто готовий своє життя покласти заради нашої з вами безпеки та мирного неба над нашими головами,» - зазначив у промові голова Шацької РДА Василь Голядинець.


 

З нагоди свята грамоти Шацької РДА отримали за значні особисті заслуги в утвердженні незалежності України, активну громадську позицію та з нагоди Дня захисника України отримали прикордонники, учасники АТО, працівники Шацького військового комісаріату, Шацького районного відділення поліції.

Керуюча справами Шацької районної ради Ольга Сахарук, вітаючи захисників, відзначила, що сьогодні нарівні з чоловіками почесний обов’язок із захисту України мужньо виконують й жінки. Вона подякувала усім захисникам за мужність та сміливість, за жертовність та любов до рідного краю, побажала сили і здоров’я, натхнення і благополуччя. Вона також вручила почесні відзнаки – грамоти Шацької районної ради - резервітам, котрі проходили резервну службу, демобілізованим учасникам АТО з Шацького району, а також медалі Шацької районної ради «За вірність Україні» демобілізованим учасникам АТО.


 

Щиро вітав зі святом голова Шацької селищної ради Сергій Віннічук, побажавши усім якнайшвидшого закінченні війни, і аби всі захисники повернулися додому живими та здоровими. Цінні подарунки та грамоти селищної ради він вручив старшому інспектору, черговому СРПП №2 Шацького відділення поліції Сергієві Савчуку та демобілізованому учаснику АТО Василю Бородичу.


 

Свою шану захисникам України віддав у святковій промові військовий комісар Шацького військового комісаріату Василь Матвійчук. Державну нагороду – медаль Президента України «За участь в антитерористичній операції» отримали учасники АТО Олександр Ключук, Сергій Лошак, Олег Миселюк, Віктор Ханзерук, Олег Порва, Василь Гаврось, Віктор Данилевич, Павло Марко, Ігор Зіневич, Юрій Піліповець, Валентин Хомич, Олександр Ткачук, Богдан Шалімов, Сергій Шульга, Василь Бородич.


 

Вітальні слова на адресу побратимів та їхніх сімей звучали від голови громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» Ярослава Крата. Грамоту ветеранської організації він вручив підприємцю Ірині Печук – за високий патріотизм та вагомий внесок у допомогу бійцям Шацького району, та Наталії Новіковій, працівнику Шацького військового комісаріату.

А зі сцени для захисників звучали пісенні номери у виконанні хору працівників культури Шацького району (керівник Максим Веремчук), дитячого ансамблю «Круть-верть» (керівник Вікторія Ягодинець), скрипальки Олени Гінайло, тріо Шацького РБК «Red Rose», Лесі Рабчевської (клуб с.Пулемець), ансамблю «Веретено», та вітальний танець у виконанні колективу «Арабеск» із с.Пульмо (керівник Валентина Демакова).

На завершення заходу життєствердно прозвучала пісня «Я люблю свою країну Україну» у виконанні тріо «Red Rose» та дитячого колективу «Круть-верть». 


1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

2

2

1

1

2

1

1

1

1

1

1


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024