В Шацькій ОТГ ремонтуватимуть дороги, будуватимуть тротуари і замінюватимуть вікна в школі

12 Жовтня 2017, 10:00
2113

Традиційно тиждень для керівників структур району розпочався з оперативної наради, яку провів голова Шацької РДА Василь Голядинець та учась у якій взяли його заступники, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, голови селищної та сільських рад.

Спершу заслухали інформацію про стан реалізації інвестиційних проектів щодо соціально-економічного розвитку району, які здійснюються з використанням фінансових ресурсів бюджету розвитку державного та обласного бюджету, в тому числі проектів за програмою «Здійснення природоохоронних заходів на 2017 рік», проектів з будівництва, реконструкції та  ремонту доріг та формування інфраструктури Шацької ОТГ, про що інформував Віталій Яльницький, заступник Шацького селищного голови, та Микола Цвид, Світязький сільський голова.

Як повідомив Віталій Яльницький, уже з понеділка цього тижня розпочалися роботи по реконструкції парку ім. Тараса Шевченка в Шацьку, на що прийшли кошти з соцеконому нардепа Степана Івахіва (2 млн.грн.), та ще 315 тис.грн. виділено з бюджету селищної ради. На ремонт трьох доріг (вул.Шкільна в Мельниках, Шкільна в Пехах та 8 березня в Шацьку) подано дозволи на початок робіт. Вже підписано дозвіл про початок робіт по вул. 8 Березня в Шацьку, і як тільки отримають рахунок та селищна рада проплатить авансовий внесок на закупівлю матеріалів - роботи розпочнуться.

Як відзначив заступник селищного голови, початок будь-яких робіт затягує дозвільна процедура: «Коли раніше на такі види робіт можна було розпочинати з моменту подання повідомлення, то тепер - з моменту реєстрації дозволу. Тримаємо контроль над цим питанням, і як тільки будуть відомі результати - розпочнемо роботи. Подано дозволи на ремонт тротуарів по вул. Шковороди та 50 років Перемоги (протилежна сторона від адміністрації), договір з підрядником уже укладено. Розроблено проект по заміні вікон в школі с.Мельники, знайдено підрядника, поки що чекаємо осінніх канікул, аби виконати роботи.»

Стосовно реалізації проектів з каналізування - оголошено повторний тендер по каналізуванню Шацька, адже система першого разу автоматично відхилила пропозицію, яку подав лише один учасник. Повторний тендер відбудеться 20 жовтня. «Вже відбувся тендер по придбанню трактора Т-150, визначено переможця. Сьогодні відбувається тендер по придбанню сміттєвоза, є декілька учасників,» - відзвітував Віталій Яльницький. Також Микола Цвид зазначив, що все, що залежало від сільської ради для початку реалізації проекту з каналізування села - зробили.

Про те, що в Шацькому районі чи не найгірша ситуація з освоєння коштів з державного та обласного бюджету, наголосив Василь Голядинець: «Треба докласти усіх зусиль, аби гроші назад не поверталися, бо наступного року їх можуть і не дати». 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024