У Шацькому військкоматі вперше на сто відсотків виконали завдання по контрактниках

10 Жовтня 2017, 12:35
2047

За третій квартал 2017 року до лав Збройних сил України з Шацького району пішло служити чотири контрактники.

Про це заявив на оперативній нараді у Шацькій райдержадміністрації військовий комісар Шацького РВК Василь Матвійчук.

Це вперше, коли райвійськкомат виконав своє планове завдання по контрактниках, чого не можна сказати про набір строковиків. Також вперше військкомат добився реальних планів по набору призовників на строкову службу (шість – для осіннього призову, а не 22, як минулого року), проте й це завдання може виявитись проблемним.

Призовна кампанія триватиме до 30 листопада, поки що відправити на службу планується двох строковиків, але один з них, як повідомили його батьки, уже перебуває за кордоном на заробітках. Такі пояснення батьків, за словами Василя Матвійчука, є частою причиною того, що призовникам неможливо вручити повістки. А співпраця з сільськими головами в оповіщенні призовників також бажає бути кращою.

Про те, що перебування юнаків за кордоном можна перевірити за допомогою прикордонної служби, - говорив на нараді Василь Голядинець.

«Прошу подати мені списки тих, хто, за словами батьків, перебуває за межами держави, будемо перевіряти цю інформацію,» - заявив голова РДА.

Також Василь Матвійчук повідомив, що на засіданні районної призовної комісії надано відстрочку від призову 42 призовникам у зв’язку із навчанням, ще декільком – за іншими причинами.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024